Trump jagas meemi, milles teda kujutatakse Barack Obamat varjutavat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi ja Barack Obamaga meem
Donald Trumpi ja Barack Obamaga meem Foto: twitter.com

USA 14 osariigis nägi 21. augustil täielikku ja ülejäänud osariikides osalist päikesevarjutust, seda vaatas Valge Maja rõdult ka president Donald Trump koos naise Melania Trumpi ja poja Barron Trumpiga.

USA 14 osariigis nägi 21. augustil täielikku päikesevarjutust, teistes osariikides osalist varjutust. USA president Donald Trump, esileedi Melania Trump ja nende poeg Barron Trump
USA 14 osariigis nägi 21. augustil täielikku päikesevarjutust, teistes osariikides osalist varjutust. USA president Donald Trump, esileedi Melania Trump ja nende poeg Barron Trump Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Sotsiaalmeedia kasutaja Jerry Travone tegi pärast päikesevarjutust neljast pildist koosneva meemiseeria, milles Trumpi on näha varjutamas eelmist presidenti Barack Obamat.

Barack Obama ja Donald Trump
Barack Obama ja Donald Trump Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Trumpile see meeldis ja ta jagas seda, juures lause «Parim varjutus!». Tema arvates viitab see meem kahele asjale, et tema astus Barack Obama asemele ja ta on parem president kui oli Obama.

Donald Trumpi ja Barack Obamaga meem / Twitter.com
Donald Trumpi ja Barack Obamaga meem / Twitter.com Foto: twitter.com

Sotsiaalmeedia kasutajad ei saanud jätta märkimata, et täielik päiksevarjutus oli lühiajaline fenomen ja see võib kehtida ka Trumpi võimulolemise kohta.

«Trump vaatas varjutust, kuid kas ta ei saanud aru, et see lõppes üsna kiiresti?» kirjutas Kelly McLaughin Twitteris.

Oli neid, kelle arvates kirjutab meedia küll kritiseerivalt Trumpi «hullustest», kuid on USA presidendi tegevuse igapäevase kajastamisega muutunud sama «hulluks», kuna jälgib iga ta liigutusest ja sõna, mitte ainult riigijuhtimist ja poliitikat. 

Barack Obama ametiaeg lõppes 19. jaanuaril, Trump andis presidendi ametivande 20. jaanuaril.

Donald Trump presidendi ametivannet andmas
Donald Trump presidendi ametivannet andmas Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles