Video: kuidas selgitavad lameda Maa teoreetikud päikesevarjutust?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesevarjutuse erinevad faasid
Päikesevarjutuse erinevad faasid Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lameda Maa teoreetikute arvates ei ole meie planeet ümmargune, vaid lame ning globaalse vanenõuga üritatakse inimkonnale määrida pähe ümara planeedi teooriat.

Vandenõuteoreetikud võtsid sõna ka 21. augustil USAs näha olnud täieliku päikesevarjutuse teemal öeldes, et tegemist on USA kosmoseagentuuri NASA poolt taevasse projitseeritud hologrammiga, edastab The Sun.

Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lameda maa teooria kohselt on meie planeet lapik ning Päike ja Kuu liiguvad selle kohal.

Twitteris lahvatas vaidlus lameda Maa ja päikesevarjutuse teemal, sõna võtisd nii teooria pooldajad kui vastased.

«Kui päikesevarjutused tõesti toimuvad, siis miks on vaja vaatamiseks eriprille ja hoiatatakse silmakahjustuste eest. Tegemist on NASA vandenõuga, visake eriprillid minema ja avalikustage kosmosega seotud valed,» oli üks tviit.

Lameda Maa teooria pooldaja Twitteris: «Tänane päikesevarjutus oli valitsuse tellimusel atmosfääri  projitseeritud valgusmäng. Miks ei tunnistata tegelikku tõde?»

Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lameda Maa vastased asusid agaralt pooldajaid naeruvääristama, kuid oli ka neid, kellel oli mure.

«Kas päikesevarjutust on ilma eriprillideta ohutu vaadata kui usud, et Maa on lame? Minu abikaasa on lameda Maa pooldaja ja ta kavatseb varjutust vaadata eriprillideta, kas see on ikka turvaline?» küsis üks naine Facbookis.

Talle vastati, et loomulikult ohutu, sest tegemist on NASA hologrammiga.

Twitteris oli veel: «NASA ei soovi, et inimesed päikesevarjutust vaataksid, sest siis saaksid nad aru, et tegemist on lameda Maaga. Meie lameda Maa teoreetikud jääme endale kindlaks, vaadates päikesevarjutust ja paljastades nii NASA kui USA valitsuse valed».

Silmaarstid hoiatasid enne 21. augusti päikesevarjutust, et varjutuse ajal päikesesse vaatamine võib kahjustada silma võrkkesta, tekitada ajutise nägemiskaotuse või siis jäädava kahjustuse. Kaitseprillid takistavad kahjulikel kiirtel silma jõudmast.

Päikesevarjutuse vaatamise eriprillid
Päikesevarjutuse vaatamise eriprillid Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Flat Earth Society (Lameda Maa ühingu) Twitteri leheküljel küsiti, et kas päikesevarjutus on näha ka lameda Maa korral.

Ühingu liikmed teatasid, et päikesevarjutusi on ka lamedal Maal näha, kuigi need ei ole «tehniliselt» sellised nagu on sajandeid pähe määritud ehk Maa on ümmargune ning päikesevarjutuse ajal on Maalt Kuud näha Päikese ees.

Teoreetikute sõnul on lameda Maa päiksevarjutuse muster alati sama, moodustades ringi. 

NASA foto Maast
NASA foto Maast Foto: Sipa USA/NASA/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles