Video: Robert De Niro sõimas Donald Trumpi rassistiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert De Niro
Robert De Niro Foto: cosima scavolini/lapresse/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi karmi kriitikuna tuntud näitleja Robert De Niro sõimas Trumpi rassistiks ning teatas, et  USA on selle mehe juhtimise all liikumas katastroofi suunas.

Fox News teatel andis De Niro väljaandele Deadline intervjuu, milles teatas, et president Trump on USAle ja ameeriklastele ohtlik ning ei oleks pidanud presidendiks saama.

Robert De Niro
Robert De Niro Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse/Scanpix

«On tõsi, et ta on ohtlik. Olles samas kohutav, ähvardusi tegev rassist, ei saa  ta aru, et kaevab sellega endale auku. Selle klouni tõttu on USA jõudnud kriisi,» sõnas 74-aastane staar.

USA president Donald Trump  
USA president Donald Trump  Foto: Ron Sachs/SIPA

De Niro viitas rassismiga sellele, et Trump ei mõistnud selgesõnaliselt hukka USA lõunaosariikides toimuvat paremäärmuslaste jõunäitamist. Ülemöödunud nädalalõpul oli Virginas Charlottesville’is paremäärmuslaste kokkusaamine, mille vastu avaldati protesti. Leidis aset juhtum, milles noor neonats, 20-aastane James Fields sõitis autoga protestinute ridadesse, tappes 36-aastase Heather Heyeri ja vigastades ligi 20 inimest.

Charlottesville'is hukkunud Heather Heyeri foto
Charlottesville'is hukkunud Heather Heyeri foto Foto: JUSTIN IDE/REUTERS/SCANPIX

Trumpi sõnul on kaks osapoolt ja ei saa süüdistada vaid paremäärmuslasi. 

Lisaks seostatakse USA lõunaosariikides kodusõja aegsete kangelaste kujusid, kaasa arvatud kindral Robert E. Leed kujutavaid rassismiga ja neid on hakatud maha võtma.

Kindral Robert E. Lee kuju Texase osariigis asuvas Dallases.
Kindral Robert E. Lee kuju Texase osariigis asuvas Dallases. Foto: REX CURRY/REUTERS/Scanpix

De Niro loodab, et septembris toimuval Emmy auhindade jagamisel  võtab nii mõnigi ta kolleeg Trumpi poliitika ja suhtumise teemal kriitiliselt sõna.

Juba 2016. aasta presidendivalimiste ajal nimetas  Hollywoodi staarnäitleja Trumpi seaks ja soolapuhujaks.

Staar avaldas Trumpi kritiseeriva video, millel teatab, et ta tahaks Trumpile rusikaga näkku virutada.

Arvati, et De Niro tõmbub pärast Trumpi presidendiks saamist oma sõnavõttudega tagasi, kuid nii ei ole juhtunud.

De Niro lubas Trumpile anda aega, et ta näitaks, mida presidendina suudab, kuid nüüd on ta seisukohal, et ärimehest president tekitab USAle suure kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles