Lõuna-Aafrika kannibal politseile: olen inimliha söömisest väsinud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha
Liha Foto: Panther Media/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi politsei teatel andis üks kannibalidest end neile üles, öeldes et ta on inimliha söömisest väsinud ning see viis ka ta kahe kaaslase arreteerimiseni.

Kahtlusalune mees läks riigi idaosas Kwa-Zulu Natali provintsis Estcourtis politseijaoskonda, kus ta paljastas inimliha söömise ning andis korrakaitsjatele inimjala ja käe, edastab Daily Mail.

Politsei arreteeris kolm meest vanuses 22, 29, ja 32 eluaastat, leides meeste elukohast tapetud ja pooleldi ärasöödud naise.

Uurimine näitas, et mehed röövisid ja vägistasid naise, pärast tema tapmist tükeldasid surnukeha ja sõid naise liha.

Esamspäeval algas Estcourtis kannibalide üle kohus, kus oli kohal veel neljas mees, kelle vanus on 31 eluaastat. Teda süüdistatakse inimliha omamises ja varjamises.

Mehed on vahi all ja peavad mõne aja pärast taas kohtu ette astuma.

«Kannibalid näitasid peidetud kehaosad politseile kätte, meil tuli kasutada masinat, et liigutada kivisid, mille alla jäänuseid olid pandud. Lisaks oli meeste majas inimkehaosi,» sõnas kohaliku omavalitsuse esindaja Mthembeni Majola.

Majola sõnul viitavad leiud, et kolmik võis tappa ja süüa lisaks nimetatud naisele veel inimesi.

Politsei pressiesindaja Charmaine Struwigi teatel esitati kolmele kinnipeetud mehele mõrvasüüdistus ning inimliha ja organite omamise süüdistus.

Politsei otsis läbi ka neljanda kinni võetud mehe kodu Amangwes, leides sealt inimkehaosi ja liha.

Politsei teatel võtab tapetud naise isiku kindlaks tegemine aega.

Lõuna-Aafrika meedia teatel võisid need mehed tegeleda šamanismiga ning üks meestest võis olla nyanga ehk šamaan.

Endise kohtupsühholoogi Gérard Labuschagne arvates juhtis seda šamaanigrupeeringut vaimselt haige inimene, kes elab oma maailmas ega saa aru, kui tapab inimese. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles