Barcelona rünnakus poja kaotanud ema ootab ees pikk paranemine ja suur haiglaarve

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Cadman
Julian Cadman Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hispaania Barcelona kuulsal turismitänaval La Ramblal 17. augustil toimunud terrorirünnakus hukkus 14 inimest ja sai kannatada 130.

Austraalia-Briti päritolu seitsmeaastane Julian Cadman oli veoautoga tehtud rünnaku järgselt kadunuks kuulutatute seas, kuid hiljem teatasid Hispaania võimud ta surmast, edastab Daily Mail.  

Julian Cadman
Julian Cadman Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Barcelona La Rambla pärast terrorirünnakut
Barcelona La Rambla pärast terrorirünnakut Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Poisi ema, 36-aastane Jom Cadman jäi ellu, kuid sai üliraskeid jalavigastusi, talle tehakse mitmeid operatsioone ja teda ootab ees aastatepikkune taastumine.

Juliani isa, 42-aastane Andy Cadman lendas Austraaliast Barcelonasse, et viia lapse surnukeha kodumaale ja toetada haiglas olevat naist.

Lisaks lapse matmiskuludele peab pere maksma kinni ka naise haiglakulud, mis on suured.

Juliani isa tööandja, mööblivalmistamise firma omanik Scott Bowman teatas, et aitab perel ootamatult tekkinud finantsraskustest jagu saada.

«Tean, et nende reisikindlustuses ei ole punkti terrorismikahju kohta ja Jomi jalagde ravi toob kaasa suure haiglaarve. Käivitasin GoFundMe lehel rahakorjanduse, et Cadmaneid aidata,» sõnas tööandja.

Eesmärgiks on koguda üks miljon dollarit, esimese kümne tunniga oli kogunenud 76 817 dollarit.

Julian Cadman õppis Sydney St. Bernadette’i katoliku koolis ja õpetajate jaoks oli üllatus, kui nende õpilasest räägiti pärast Barcelona rünnakut maailma meedias.

Julian Cadman
Julian Cadman Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kooli teatel selgitasid nii vanemad kui psühholoogid lastele juhtunut ja aitavad neil kaotusest üle saada. Nii õpetajad kui kaasõpilaste vanemad kiitsid Juliani, et ta oli elurõõmus ja seltsiv laps.

Austraalia meedia teatel olid Jom ja Julian Cadman Barcelonas sugulase pulma tõttu.

Austraalia välisminister Julie Bishop kinnitas Julian Cadmani surma, edastades samas perele kaastundeavalduse. Sama tegi ka Briti välisminister Boris Johnson, kes pöördus Cadmanite poole Twitteris. 

Barcelona rünnakus hukkunute ja kannatada saanute seas on 34 riigi kodanikke.

Rünnakuohvrite mälestamine Barcelonas / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix
Rünnakuohvrite mälestamine Barcelonas / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix Foto: JAVIER SORIANO/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles