Dokumendita Taani kroonprints Frederik ei pääsenud Brisbane'i baari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kroonprints Frederik
Taani kroonprints Frederik Foto: Maja Suslin/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Taani kroonprints Frederik ei pääsenud Austraalias Queenslandis Brisbane’is baari, kuna tal ei olnud sisenemisel ette näidata isikut tõendavat dokumenti.

49-aastane prints ja ta kaaskond lahkusid, kuid olid 15 minuti pärast tagasi, kaasas diplomaate turvavad politsenikud, kes tõendasid nende isikuid, edastab BBC.

Politsei sõnas Jade Buddha Bari omanikule, et Taani printsi puhul ei peaks passi või ID-kaardi küsimise nõue kehtima, kuna ta on teada-tuntud isik.

Baar lähtus isikut tõendavate dokumentide küsimisel Austraalias ja Queenslandis kehtestatud seadusest, mis sätestab, et alkoholi ostjatel ja tarbijatel tuleb näidata dokumente.

Valitsuse teatel saab juulis kehtima hakanud seadusega vähendada alkoholist tingitud kahjusid, terviseprobleeme ja surmajuhtumeid.

Prints Frederik ja ta kaaskond olid Brisbane’is regatil, minnes õhtul lõbutsema, kuid saades üllatuse osaliseks.

Taani kroonprints Frederik
Taani kroonprints Frederik Foto: Maja Suslin/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Jade Buddha Bari kaasomanik Phil Hogan on veendunud, et klientidelt dokumentide küsimine mõjub baari mainele ja äritegevusele halvasti.

«Taani prints on vaid jäämäe tipp. Kohalikega juhtub seda iga päev, peame inimesi baari ukselt tagasi saatma. Tegemist on lolli seadusega,» lausus kaasomanik.

Queenslandi meedia teatel kehtestati karm dokumentide nõue eelkõige seljakotireisijate, turistide ja välismaalastest ärimeeste tõttu, kes kipuvad liiga palju alkoholi tarbima.

Austraalia Brisbane / wikipedia.org
Austraalia Brisbane / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Juulist on teada juhtum, milles Brisbane’i parimatesse baaridesse ei pääsenud 12 Prantsusmaa tuntud veinitootjat, kuna neil ei olnud õhtul välja minnes passi, ID-kaarti ega juhiluba kaasas.

Prints Frederik ja ta austraallannast naine Mary Donaldson tutvusid 2000. aasta Sydney suveolümpiamängudel.

Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary
Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix/Scanpix

Nad abiellusid 14. mail 2004 Kopenhaagenis. 15. oktoobril sündis neile poeg, prints Christian ja 21. aprillil 2007 sündis tütar, printsess Isabella.

8. jaanuaril 2011 sündisid perre kaksikud, tütar Josephine ja poeg Vincent.

Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary ning nende kaksikutest lapsed, printsess Josephine ja prints Vincent
Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary ning nende kaksikutest lapsed, printsess Josephine ja prints Vincent Foto: LISELOTTE SABROE/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles