Sundi väinast leiti naise torso, kuid veel ei ole teada, kas see kuulub Kim Wallile (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani mereväe laev Fyrholmen, mis on üks alustest, millega otsitakse kadunud ajakirjanik Kim Walli
Taani mereväe laev Fyrholmen, mis on üks alustest, millega otsitakse kadunud ajakirjanik Kim Walli Foto: Per Rasmussen/AP

Taani Kopenhaageni politsei teatel leti eile Sundi väinast Amageri saare juurest naise torso, kuid veel ei ole selge, kas see kuulub 10. augustil kadunuks jäänud rootslannast ajakirjanikule Kim Wallile.

Iltalehti.fi teatel leiti torso paiga lähedalt, kus üle ühe nädala tagasi uppus taanlasest leiutaja Peter Madseni miniallveelaev UC3 Nautilus, mille pardal rootslannat viimati nähti.

Kim Wall
Kim Wall Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Taani politsei lasi uppunud allveelaeva pinnale tuua, kuid naise surnukeha sellest ei leitud. Madsen sõnas eile, 21. augustil politseile, et Wall hukkus õnnetuses ja ta mattis surnukeha merre.

Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

Taani politsei jätkas eile Walli surnukeha otsinguid ja leiti naise kehaosa, kuid tuleb teha DNA uuring, et saada teada, kellele see kuulub.

«Veel ei ole teada, kas see on Kim Wall, tegemist ainult torsoga. Puudu on pea, käed ja jalad. Torso on olnud mõnda aega vees ja see raskendab uuringut,» sõnas Kopenhaageni politsei mõrvarühma juht Jens Møller meediale.

Mølleri sõnul näitab uurimine, kuidas tapeti isik, kellele torso kuulub.

Taani politsei koos Rootsi politsei ja merepäästega jätkab Sundi väinas otsinguid.

«Jätkame meres otsinguid, et leida lisatõendusmaterjali, samuti tahame leida kadunud kehaosad. Otsingud toimuvad nii Taani kui Rootsi vetes. Teavitame avalikkust siis, kui meil on rohkem ja täpsemat materjali,» jätkas kriminaalpolitseinik.

Mølleri teatel on Taani ja Rootsi politsei hoidnud Walli perekonnaga kontakti ja teavitanud neid uurimise kulgemisest, ka nüüdsest leiust.

Rootslannast vabakutseline ajakirjanik, 30-aastane Kim Wall läks taanlasest leiutaja, 46-aastase Peter Madseni allveelaevaga Nautilus sõitma 10. augustil ja pidi sama päeva hilisõhtul koju tagasi jõudma. Kui naist ei olnud 11. augusti varahommikuks tagasi, helistas tema elukaaslane politseisse ja teatas ta kadumisest. Käivitati otsingud, mis viisid Peter Madseni ja tema allveelaevani, mille ta tahtlikult uputas.

Madsen arreteeriti kahtlustatuna Walli tapmises, uurimine jätkub.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles