Täna tutvustati Kate Middletoni vappi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heraldikakomisjoni peakujundaja 
Robert Parsons Kate Middletoni vappi joonistamas
Heraldikakomisjoni peakujundaja Robert Parsons Kate Middletoni vappi joonistamas Foto: SCANPIX

Briti heraldikakomisjon tutvustas täna kuninglikule pruudile Kate Middletonile loodud vappi.

Vapi loomiseks esitas avalduse Kate Middletoni isa Michael Middleton, kirjutab The Telegraph.

Vapp tõstab kogu Middletionide perekonna sotsiaalset staatust. Kuna Kate Middleton on võimalik tulevane kuninganna, siis oli vapp lausa hädavajalik.

Vapi disaini põhijoonte idee käis välja prints Williami pruut ise. Vapp on jaotatud kolmeks osaks, millest iga osa kujutab Middletonide pere kolme last. Vapi igal osal on tammepuu oks. Vapi ühe osa taust on sinine, teine punane.

Tamm on iidsest ajast Inglismaa ja jõu sümbol. Samuti on tamm Middletonide kodukoha Berkshire`i sümboliks.

Vapp on jaotatud ülemiseks ja alumiseks osaks kuldse tagurpidi V abil. See tähistab Kate Middletoni ema Carole Middletoni, kelle neiupõlvenimi oli Goldsmith (Kullasepp).

Vapil kuldne V on kahe valge joone vahel.  Need valged jooned tähistavad mägesid ja perekonna hobisid – Šoti mägismaal matkamist ja mäesuusatamist.

Vapil ei ole midagi Middletonide varasemate esivanemate kohta.

Kate Middletoni isa Michael Middletoni esivanemad olid edukad Leedsi advokaadid ja kaupmehed. Ema Carole Middletoni esivanemad aga Durhami söekaevurid ja puusepad.

Briti heraldikakomisjoni juhi Thomas Woodcocki sõnul läheb Kate Middletoni vapi tegemine maksma 4400 naela.

Reeglid lubavad vajadusel vappi kasutada kogu Middletonide perekonnal.

Kuningliku paari pulmakutse esikaanel on prints Williami vapp ja tagakaanel Kate Middletoni vapp. Pärast pulmi lisatakse Kate Middletoni vapp ta mehe, Tema Kuningliku Kõrguse prints Williami vapile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles