Traditsioon: prints William peab Kate Middletoni ootama 45 minutit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja Kate Middleton
Prints William ja Kate Middleton Foto: SCANPIX

Briti kuninglike pulmade korraldajate sõnul näeb traditsioon ette, et peigmees ootab oma pruuti.

Teisiti ei ole ka prints Williamiga, kes peab Westminster Abbeys Kate Middletoni ootama kolmveerand tundi, kirjutab The Telegraph.

Briti kuningakoja pulmakorraldajad paljastasid täna kuninglike pulmade täpse ajakava.

Prints William ja ta isamees, kelleks on ta vend prints Harry, saabuvad kirikusse varakult enne pruuti.

Vennad lahkuvad isakodust, Clarence House`ist täpselt kell 10.00 kohaliku aja järgi ja sõidavad riigilimusiiniga Westminster Abbeysse. Teekonnale kulub umbes viis minutit. Enne laulatustseremooniat on neil aega, et saabuvate külalistega vestelda.

Prints Williami isa, prints Charles ja ta abikaasa Cornwalli hertsoginna Camilla lahkuvad kodust Clarence House´ist kell 10.38 ning saabuvad kirikusse neli minutit hiljem.

Kuninganna Elizabeth II ja ta abikaasa, prints Phillip lahkuvad Buckinghami paleest kell 10.40. Nende teekond kirikusse kestab viis minutit.

Kate Middleton ja ta isa Michael Middleton peaksid kirikusse saabuma natuke enne kella 11.00. Kuid pruudil on õigus paariminutilisele viivitusele.

Pärast laulatust kell 12.15 algab vastabiellunute sõit Läbi Londoni. Nende tõlda saadab kuninglik ratsavägi. Neile järgnevad kuninganna ja teiste pereliikmete tõllad ja autod.

Buckinghami palee juurde kogunenud rahvahulk peaks pruutpaari nägema umbes kell 13.25, kui nad koos kuningliku pere teiste liikmetega palee rõdule ilmuvad.

Rõdul oleku ajal lendavad paleest üle kuninglike õhujõudude hävitajad.

Briti kuningakoja esindaja kinnitas, et Kate Middleton veedab oma viimase öö vallalisena Londoni eksklusiivses Goringi hotellis, kuhu on majutatud ka ta sõbrad.

Kate Middleton valis viimaseks ööks hotelli ning loobus Buckinghami palees ööbimisest.

Prints Williami ja Kate Middletoni laulatus leiab aset 29. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles