Barcelona rünnakus kadus seitsmeaastane poiss, esimese ohvrina nimetati itaallast Bruno Gulottat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona kuulus promenaad La Rambla, mida külastavad igapäevaselt tuhanded turistid.
Barcelona kuulus promenaad La Rambla, mida külastavad igapäevaselt tuhanded turistid. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Hispaanias Barcelonas leidis eile aset autorünnak, milles nüüdsetel andmetel hukkus 14 inimest ja vigastatuid on umbes 100.

Briti ja Hispaania meedia teatel on rünnakuga seoses kadunud Ühendkuningriigist pärit seitsmeaastane Julian Cadman ja 43-aastane ameeriklane Jared Tucker.

Julian Cadman
Julian Cadman Foto: facebook.com
Ameeriklane Jared Tucker ja ta naine Heidi Nunes
Ameeriklane Jared Tucker ja ta naine Heidi Nunes Foto: facebook.com

Esimese hukkununa identifitseeriti itaallane, kahe lapse isa, 35-aastane Bruno Gulotta, kes kaitses oma lapsi. 

Itaallane Bruno Gulotta
Itaallane Bruno Gulotta Foto: facebook.com

14 hukkunu seas on ka 44-aastane belglanna Elke Vanbockrijck, samuti 60-aastane hispaanlane Francisco Lopez Rodriguez ning ka kolm sakslast, kelle nimed ei ole veel teada.

Seitsemaastane Julian Cadman oli koos oma ema Jom Cadmaniga Barcelona populaarsel promenaadil La Ramblal sisseoste tegemas kui toimus valge kaubikuga tehtud rünnak. Poiss kadus, ema sai raskelt vigastada ja on haiglas. Julian Cadmani isa Andrew Cadman lendas Barcelonasse lootuses oma poeg leida. Cadmani Austraalias Sydneys elva vanaisa Tony Cadman otsib poissi sotsiaalmeedia abil.

USAst Californiast pärit Heidi Nunes teatas sotsiaalmeedias, et otsib oma abikaasat Jared Tuckerit, kellega koos oli ta ostlemas, kuid kes kadus rünnaku ajal.

Põhja-Itaalias Leganost pärit arvutiekspert Bruno Gulotta oli Barcelonas puhkamas koos naise ja lastega. Mehe abikaasa Martina Gulotta teatel kaitses ta mees rünnaku ajal oma kehaga nende kahte last, viieaastast poega ja seitsmekuust tütart, kuid sai surmavalt vigastada ja hukkus.

Belgia võimude andmetel hukkus Barcelona rünnaks Tongerenist pärit 44-aastane belglanna Elke Vanbockrijck, kes oli Hispaanias puhkamas koos abikaasa ja poegadega.

Hispaania meedia teatel on noorim hukkunu kolmeaastane tüdruk, kuid ka kodakondsust ja nime ei ole politsei veel avalikustanud.

Barcelona võimude teatel on haiglaravil Filipiinidelt pärit, kuid Iirimaal elavad Norman ja Pederlita Putot ning nende kaks last.

Kannatada saanute abistamine Barcelonas REUTERS/Giselle Loots SPAIN OUT. MANDATORY CREDIT. / STRINGER/REUTERS/Scanpix
Kannatada saanute abistamine Barcelonas REUTERS/Giselle Loots SPAIN OUT. MANDATORY CREDIT. / STRINGER/REUTERS/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS

Veel on ravil hispaanlasest viieaastane poiss koos oma isaga, mõlemal on rasked jalavigastused. Teiste vigastada saanute kohta on täpsem info avalikustamisel.

Veel on teada, et vigastada saanute seas on kolm hollandlast ja viis kuubakat.

Rünnaku põhiline kahtlusalune on 18-aastane Moroko juurtega Moussa Oukabir, kes kasutas oma vanema venna, 26-aastase Driss Oukabiri dokumente kui auto rentis.

Driss Oukabir
Driss Oukabir Foto: HO/AFP&´/Scanpix

Driss Oukabir andis end võimude kätte selgitades, et vend varastas temalt isikut tõendavad dokumendid ja tema ei ole rünnakuga seotud.

Hukkunute mälestamine Barcelonas / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Hukkunute mälestamine Barcelonas / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Foto: JAVIER SORIANO/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles