Muinsuskaitse nõuab Metsatöllu kontserdil inimeste piiramist!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll
Metsatöll Foto: Postimees.ee

Ainulaadsed kontserdipaigad panevad muinsuskaitse agaralt tööle: laupäeval toimub Saaremaal Pöide ehk Kahutsi maalinnal juba kolmandat korda Metsatöllu kontsert, mis on ajaloolisse paika varem meelitanud tuhandeid kuulajaid.

Muinsuskaitseinspektor Keidi Saks ütles Saarte Häälele antud intervjuus, et eelmisel ja käesoleval aastal on roomikmasinaga niitmistöid tehes suurtel aladel kamar ära lõhutud ja kohati on paljandunud arheoloogiline kultuurkiht. Seetõttu on nõlvad avatud pinnase erodeerimisele, nii vihmade kui ka suurearvulise rahvaürituse tõttu.
Muinsuskaitseinspektor Keidi Saksa sõnul tuleb laupäevase kontserdi ajal seekord rangelt piirata inimeste liikumist linnuse väliskülgedel ja aladel, kus on niitmise tagajärjel kõige suuremad kahjustused.
Keidi Saks nentis, et kahjustada on maalinn saanud ka eelmiste kontsertide eel ja ajal, kuid varem olid pinnasekahjustused oluliselt väiksemad, vahendab menu.err.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles