Millise Eestimaa mõisa on valinud Taavi Rõivas ja Luisa Värk oma pulmapeo toimumispaigaks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba homme, 19. augustil, teevad armastatud paar lauljanna Luisa Värk ja endine peaminister Taavi Rõivas, oma 10 aastat kooselu ametlikuks.  

30-aastane lauljatar ja 37-aastane ekspeaminister teatasid kihlusest mullu oktoobris, pärast üheksat koosoldud aastat.
«Meie pulmapidu toimub sõprade- ja pereringis 19. augustil. Valisime peopaigaks meile väga armsa Kõltsu mõisa Harjumaal, kus oleme aastate jooksul võõrustanud ka mitmeid Eesti riigi külalisi,» avaldas Luisa Elu24-le.
Kõltsu Mõis ehk Wellenhof oli endise Keila kihelkonna väiksemaid mõisasid, mis kujundati aastal 1806. Tänase puitliigendusega villa lasi ehitada 19. sajandi lõpus paruniproua Benedicte von Uexküll. 
Kõltsu Mõis, mis kuulus 1909 aastast Eesti taasiseseisvumiseni suguvõsa Mohrenschildidele, on tegutsenud pärast teist maailmasõda ka pioneerilaagrina. 

Mõisa renoveerimistööd algasid 2007. aastal - kolm aastat hiljem taasavati hoonekompleks. Arhitektideks on Kõltsu mõisal Jüri Irik, sisekujundaja Kaire Kemp-Tisler ja Ea Andla. Kõltsu mõis pakub tänasel päeval võimalusi koolitusteks, pidulikeks vastuvõttudeks ja tähtpäevadeks kuni 80 inimesele. Mõisa ümbritseb romantiline park, mis kujundati terviklikuks ansambliks aastal 2012. 

Vaata galeriid, millises muinasjutulises mõisas toimub Luisa ja Taavi pulmapidu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles