Taani politsei: Kim Wall ei ole tõenäoliselt enam elus, otsime surnud naist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taani Kopenhaagei politsei ei usu, et allveelaevasõidul kadunuks jäänud rootslannast ajakirjanik leitakse elusana, sest ta kadumisest on juba võrdlemisi kaua aega möödas.

30-aastane vabakutseline ajakirjanik Kim Wall kadus möödunud neljapäeval, 10. augustil, kui oli koos taanlasest leiutaja Peter Madseniga tema allveelaeval UC3 Nautilus ja leiutajast lugu tegemas, edastab iltasanomat.fi.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taani politsei ja merepääste said 11. augustil teate Madseni allveelaeva uppumise kohta. Walli elukaaslane kontakteerus politseiga 11. augusti varahommiku, kuna naine ei saabunud kokkulepitud ajal koju.

Taani merevägi tõi möödunud nädalalõpul Sundi väinas uppunud allveelaeva pinnale, see viidi Kopenhaageni sadamasse uurimiseks, kuid Walli surnukeha sellest ei leitud.

Taani politsei uuris Kopenhaageni sadamas Peter Madseni miniallveelaeva
Taani politsei uuris Kopenhaageni sadamas Peter Madseni miniallveelaeva Foto: JENS NOERGAARD LARSEN/AFP/Scanpix

Taani politsei arreteeris Madseni, kes on ta advokaadi teatel 24 päeva eeluurimise all.

«Kim Wall ei ole suure tõenäosusega enam elus, otsime surnud naist. Meile ei ole teada, kus ta olla võib. Jätkame otsinguid ja loodame ta leida,» teatas Kopenhaageni politsei asejuht Jens Møller Jensen.

Jensen lisas, et Walli on otsitud nii Taani kui Rootsi vetest, kuid eelkõige Sundi väinast, kus Madseni allveelaeva märkasid mitmed kaldal olnud. Otsingusse kaasati ka helikopterid, kuid nendega otsingud on lõpetatud.

Taani politsei arvates leidis Walli ja Madseni vahel aset mingi instident, mille tõttu Madsen naise tappis ja oma allveelaeva uputas, et tapmise jälgi varjata.

Madsen eitab naise tapmist, küll aga muutis ta politseile varem öeldut, mille tõttu kahtlused tema suhtes suurenesid. Taanlasest leiutaja väitel viis ta rootslanna 10. augustil hilisõhtul Refshaleøeni saarele ja sinna ta temast jäi.

Taani Refshaleøeni saar
Taani Refshaleøeni saar Foto: wikipedia.org.

Politsei teatel märkas 10. augusti õhtul Madseni allveelaeva Sundi väinas purjetamas olnud taanlane Rasmus Ejlers. Tema teatel olid nii Madsen kui Wall alusel ja tundusid rõõmsameelsed.

Kim Wall ja Peter Madsen allveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen allveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

See purjetaja on tõenäoliselt viimane, kes Walli elusana nägi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles