USA hävituspiloot: tulistasin UFOt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA hävituspiloodi sõnul tulistas ta üle 50 aasta tagasi UFOt
USA hävituspiloodi sõnul tulistas ta üle 50 aasta tagasi UFOt Foto: aircraftphotos.com

USA hävituspiloot tunnistas, et sai üle 50 aasta tagasi käsu Briti õhuruumis olnud tundmatut lendavat objekti tulistada.

Praegu 77-aastane  endine leitnant Milton Torres  on siiani kindel, et ta tulistas UFOt, kirjutab The Telegraph.

Torres oli 20. mail 1957  Kentis asuvas kuninglike õhujõudude baasis, kui ta saadeti East Anglia kohale salajasele missioonile.

Mees istus oma Sabre hävitajasse ja võttis suuna paika, mille kohal oli radar objekti kindlaks teinud. Arvati, et tegemist võib olla Nõukogude Liidu luurelennukiga.

Radar näitas, et B-52 pommitaja suurune objekt oli lennuväebaasist 24 kilomeetri kaugusel. Torres sai käsu see alla tulistada.

Objekt kadus radari ekraanilt pärast seda, kui Torres oli seda tulistanud.

Torrese sõnul hoiatati teda, et kui ta kellelegi oma salamissioonist räägib, ei lubata tal enam kunagi lennata.

Torres võttis hoiatust tõsiselt ning kuni 1988. aastani hoidis suu kinni. Siis saatis ta Briti kaitseministeeriumile raporti  juhtunu kohta.

Nüüd avalikustas Briti rahvusarhiiv Torrese raporti.

«Ma ei ole seda missiooni unustanud ning olen 50 aastat oodanud, et saaksin juhtumi avalikkuse ette tuua,» sõnas endine hävituslendur.

Torres lisas, et ei tema ega ka tema lähedal lennanud teine hävituslendur ei näinud pilvede tõttu objekti, mis radaritel näha oli.

«See objekt ei liikunud ühegi lennuki ega muu õhusõiduki moodi. Selle manööverdamisvõime  ja kiirus olid ebatavalised. Olen kindel, et tegemist oli Maa-välise lendava objektiga,» selgitas Torres.

UFO asjatundjate arvates võis tegu olla hoopis USA projektiga Palladium, millega harjutati radarisimulatsiooni, mida hiljem kasutati Nõukogude Liidu õhuruumi lennanud USA luurelennukites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles