Jimmy Kimmel: eelistaksin Trumpi asemel juhina Cersei Lannisteri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Kimmel
Jimmy Kimmel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA tuntud jutusaatejuht Jimmy Kimmel kritiseeris president Donald Trumpi, et ta ei mõistnud Virginias Charlottesville’is möödunud nädalalõpul toimunud paremäärmuslaste sündmust ja seal lahvatanud vägivalda kohe hukka, vaid asus neonatse kaitsma. 

Kimmel sõnas sel esmaspäeval eetris olnud saates, et nii kui Trump suu avab, tulevad sealt lollused, edastab foxnews.com.

Jimmy Kimmel
Jimmy Kimmel Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

«Trump ajab suust jama välja. Ma ei valeta, kui ütlen, et tunneksin end kindlamana kui USAd juhiks Donald Trumpi asemel hoopis «Troonide mängu» Cersei Lannister. Ma ei tea, kes korraldas Trumpi pressikonverentsi, kuid president ei saa aru, mis riigis toimub. Minu silmis on ta reaalsustaju kaotanud,» sõnas Kimmel.

Lena Headey Cersei Lannisterina
Lena Headey Cersei Lannisterina Foto: CAP/PLF/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Trump võttis Charlottesville’is neonatside ja rassismivastaste vahel lahvatanud vägivalla teemal taas sõna öeldes, et on kaks poolt ning ei saa süüdistada vaid ühte poolt. Samuti ei ole teada kõiki fakte Charlottesville'is toimunu kohta.

«Ma võin neonatsid hukka mõista, kuid mitte kõik inimesed seal ei olnud neonatsid või valgete ülemvõimu pooldajad, kõik ei ole mustvalge. Oli inimesi, kes protestisid rahulikult, kuid nad sattusid kriitika ja põlguse alla,» teatas Trump. 

Paljud ameeriklased arvavad, et Trump on tegelikult neonatside liikumise pooldaja ja varjatud rassist.

Õli valas veel tulle Ku Klux Klani endine juht David Duke, kes kiitis Trumpi ja lisas, et president rääkis Charlottesville’i sündmuste kohta õigust ja mõistis hukka vasakpoolsed terroristid, kes parempoolseid ründasid.

New York Times rõhutas, et eelmised presidendid Ronald Reagan, George H.W. Bush ja George W. Bush mõistsid neonatsid ja Ku Klux Klani hukka, samas Trump tundub nende tegevust pooldavat.

Cersei Lannister on tegelane kirjanik George Martini romaanisarjas «Jää ja tule laul» (A Song of Ice and Fire) ning seriaalise kehastab teda näitlejanna Lena Headey.

Cersei on Lannisteride dünastia liige, tegemist on Westerosi kuningriigi ühe jõukama ja mõjuvõimsama suguvõsaga.

Cersei Lannister on kuningas Robert Baratheoni abikaasa, kuid tal on ka intsestisuhe oma kaksikvenna Jaime’iga. Naisel on kolm last, kelle isa ei ole ta abikaasa, vaid vend.

Cersei Lannisteri elu eesmärgiks on saada ise võimule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles