Järjekordne ohver: kolmas naine on Polanski vastu esitanud süüdistuse seksuaalrünnakus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romas Polanski ja näitlejanna Emmanuelle Seigner möödunud aastal Cannes'i filmifestivalil.
Romas Polanski ja näitlejanna Emmanuelle Seigner möödunud aastal Cannes'i filmifestivalil. Foto: SCANPIX

Järjekordne naine ilmus avalikkuse ette väitega, et Poola päritolu filmirežissöör Roman Polanski kasutas teda seksuaalselt ära.

Naine, kes esineb nime Robin all, ütles pressikonverentsil, et seksuaalrünnak toimus 1973. aastal, kui ta oli 16-aastane. Ta on juba kolmas naine, kes Polanskit lapseealise ärakasutamises süüdistab, vahendas BBC.
«Päev pärast juhtunud rääkisin ma sellest oma sõbrale. Selle väikese erandiga otsustasin ma siiski edasi vaikida, sest ei tahtnud, et minu isa teeks midagi, mis ta elu lõpuni vangi viiks,» selgitas naine, miks pole juhtunust kellelegi rääkinud. Oscarivõitja Polanski pole viimaseid süüdistusi kommenteerinud. 
 

Polanski tunnistas ennast 1977. aastal süüdi 13-aastase tüdrukuga suguühtesse astumises fotosessiooni ajal Los Angeleses. Režissöör pidi läbima psühhiaatrilise kontrolli vanglas, kus ta viibis 42 päeva. Polanski advokaatide sõnul said nad tollal kohtunikuga peetud vestlustest aru, et Polanski karistuseks saab juba vanglas veedetud aeg, kuid kohtunik muutis väidetavalt oma meelt ning nõudis Polanskile pikemat vanglakaristust, mille järel filmilavastaja Prantsusmaale põgenes.

Interpol on väljastanud Polanski kinnipidamismääruse 188 riigis, kuid režissöör saab vahistamist vältida, lennates ainult Prantsusmaa, Poola ja Šveitsi vahet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles