Usain Bolt: ka Muhammad Ali kaotas oma viimase matši (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jamaicalasest supersprinter usain Bolt tegi Londoni kergejõustiku maailmameistrivõistlustel oma viimase individuaaljooksu 100 meetris, saades pronksi, kuid 4×100 meetri teatejooks lõppes tema jaoks vigastusega.

30-aastane Bolt lõpetas oma karjääri Londoni olümpiastaadionil 60 000 pealtvaataja ees, tehes reggae-muusika taktis tänuringi, edastab iltalehti.fi.

Usain Bolt
Usain Bolt Foto: STF/AFP/Scanpix

Bolt sõnas juba enne Londoni eelvõistlusi, et uued stardipakud on talle ebasobivad, kuid lisas, et tal tuleb nendega lihtsalt harjuda.

Jamaica kergejõustikukoondise arstide teatel vigastas Bolt teatejooksus vasaku jala Achilleuse kõõlust, mille tõttu ta ei saanud lõpuni joosta.

Usain Bolti vigastus
Usain Bolti vigastus Foto: STF/AFP/Scanpix

«Viimased päevad on olnud rasked. Olen endast andnud kõik, et spordisõbrad rahule jääksid, kuid praegu olen pettunud,» sõnas Bolt ajakirjanikele.

Ajakirjanikke huvitas, et kas Bolt tõesti jääb «pensionile» ja mida ta edasi teeb.

Usain Bolt
Usain Bolt Foto: STF/AFP/Scanpix

«Ma ei võistle enam. Olen näinud mitu korda, kuidas mõni sportlane on üritanud tagasi tulla ja on jäänud häbisse. Mina seda ei tee,» teatas supersprinter.

Bolt tunnistas, et Londoni MM ei kulgenud nii nagu ta lootis, kuid väga pettunud ta ka ei ole.

Usain Bolt
Usain Bolt Foto: STF/AFP/Scanpix

«Ka poksikuulsus Muhammad Ali kaotas oma viimase matši. Ei ole mõtet muretseda,» sõnas Bolt, kes siiski ei paljastanud, mida ta edasi teeb.

Muhammad Ali / PA/PA Archive/Press Association Images/Scanpix
Muhammad Ali / PA/PA Archive/Press Association Images/Scanpix Foto: PA/PA Archive/Press Association Images

Spordiajakirjanke arvates võib Boltist saada mingisugune spordi heatehte saadik või hakkab ta sprinditreeneriks.

Boltilt uuriti ka seda, mis on temast saanud 20 aasta pärast kui ta on 50-aastane.

«Jaa. Loodan, et olen abielus, mul on kolm last, olen ikka spordiga seotud ja aitan kaasa Jamaica sprinterite edule,» sõnas maailma kõige kiirema mehe tiitlit kandnud Bolt.

Usain Bolt
Usain Bolt Foto: STF/AFP/Scanpix

Usain St. Leo Bolt (sündinud 21. augustil 1986 Trelawnyis) on Jamaica sprinter, kaheksakordne olümpiavõitja, 100, 200 ja 4×100 m teatejooksu maailmarekordi omanik ning üheteistkümnekordne maailmameister.

Ta on ainus, kes on olümpiamängudel püstitanud 100, 200 ja 4×100 m maailmarekordi, ning ainus, kes on olnud korraga nii 100 kui 200 meetri jooksu valitsev olümpiavõitja ja maailmameister. Lisaks on ta tulnud esimesena 100 meetris kolmekordseks olümpiavõitjaks.

Muhammad Ali (sünninimega Cassius Marcellus Clay juunior, 17. jaanuar 1942 Louisville, Kentucky – 3. juuni 2016 Phoenix, Arizona) oli USA poksija ja aktivist.

Clay poksis oktoobrist 1960 kuni detsembrini 1981 elukutselisena. Ta pidas kokku 61 kohtumist, võitis neist 56 (neist 37 nokaudiga) ja kaotas 5 (neist 1 nokaudiga) kohtumist.

1964. aastal, seoses islami usku pöördumisega, võttis ta endale uue nime Muhammad Ali.

Clay võitis poolraskekaalus (kuni 81 kg) 1960. aasta Rooma olümpiamängude poksivõistlustel kuldmedali ja tuli olümpiavõitjaks, alistades finaalis Poola poksija Zbigniew Pietrzykowski.

1984. aastal diagnoositi Muhammad Alil Parkinsoni tõbi, mis aasta aastalt süvenes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles