Armastame oma kehasid ehk need kuulsused peavad kehakuvandi ületähtsustamist probleemiks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele
Adele Foto: KEVIN WINTER/AFP/Scanpix

Tervis on meie kalleim vara ning tervislik söök teeb meile vaid head. Samas on Hollywoodi stiilis kehakultus kohati pigem kahjulik kui kasulik. Mõned kuulsused peavad aga kehakuvandi ületähtsustamist probleemiks ja astuvad selle vastu välja.

"Titanicust" tuntud näitlejanna Kate Winslet on terve oma elu pidanud rääkima oma kehast. Teda on peetud liiga volüümikaks nii oma vanemate kui ka filmipubliku poolt. Kate ise pooldab aga tervislikku suhtumist oma kehasse, head toitu ja mõõdukas koguses treeningut. 

Menusarja "Tüdrukud" staar Lena Dunham tekitas furoori seriaali alastistseenidega, kus tema Hollywoodile ebastandardsed kumerused maailmale valla lasti. 

Jennifer Lawrence. Suzanne Collinsi romaanis "Näljamängud" on Katniss Everdeen alatoidetud õbluke neiu, kuid Jennifer Lawrence võttis enda missiooniks portreteerida naist, kes ei vasta filmimaailma standarditele. Lawrence´i arvates on filmimaailmal suur potensiaal mõjutada ilustandardeid ja noorte mõjutatavate neidude iluarusaamu.

Võimsa häälega Adele on öelnud, et ta ei taha n-ö hambaork olla ja eelistab oma pehmet keha kondisele versioonile.

Modell ja saatejuht Tyra Banks on oma kuulsuse tõttu pidevalt pildis ja iga väiksemgi kehamuutus on laialt kajastatav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles