Kas teadsid, et need Eesti staarid on pärit Paidest?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermodell Carmen Kass
Supermodell Carmen Kass Foto: AFP / Scanpix

Paide on sellel nädalal muutunud kõigi aktiivsete kodanike kohtumispaigaks - viiendat aastat järjest toimub Eestimaa südames ülipolulaarne arvamusfestival, mis kaasab erinäolisi inimesi, eri valdkondadest ning tegevusaladest. Eesmärk üks, et muuta meie ühiskond veelgi avatumaks ja julgemaks - sest igal ühel on arvamus. Kas teadsite aga, kes on selles ligi 8500 elanikuga linnast pärit? Nii mõnigi põnev ja värvikas maailmakodanik on just selles idüllillises väikelinnas sündinud. 

Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Eero Vabamägi

Arvo Pärt - maailma üks enimhinnatud heliloojaid on elanud oma kolm esimest eluaastat Paides.

 

Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann

Sven Mikser - poliitik ja Sotsiaaldemokraat on oma keskhariduse omandanud Paide 1. keskkoolist ehk praegusest Paide Gümnaasiumist. 

 

Mammu Couture disainer Maria Tammeorg oma ateljees pitside ja tüllide keskel.
Mammu Couture disainer Maria Tammeorg oma ateljees pitside ja tüllide keskel. Foto: Mammu Couture

Maria Tammeorg - moebrändi Mammu Couture disainer ja looja on oma lapsepõlve veetnud Paides. Samuti on saanud põhihariduse sealsest gümnaasiumist, pärast mida läks õppima Paide Kutsekeskkooli. 

Kali Briis Band
Kali Briis Band Foto: Laura Arum-Lääts

Alan Olonen - artistinimega Kali Bris on Paidest pärit muusikaprodutsent ja indie-pop elektromuusika artist, kes sai laiemalt tuntuks konkursil Eesti Laul 2015 poofinaalis. 

 

Carmen Kass
Carmen Kass Foto: Vida Press

Carmen Kass - Eesti esikaunitar ja tippmodell on just Eestimaa südamest pärit. Carmen omandas põhihariduse Paide Ühisgümnaasiumis. Juba 18 aastaselt kolis aga maailma üks enimteeninud modelle Pariisi. 

 

Margret Järv Маргрет Ярв.
Margret Järv Маргрет Ярв. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Margret Järv - meigikunstnik Margret Lake, sünninimega Järv on staarjuuksur Lauri Pedaja endine kaunis kaaslane, kes aastaid tagasi lõi laineid seltskonnatähekesena ja realitysaate "Õhtusöök viiele" osalejana. Aastaid tagasi kaunistas Paidest pärit neiu meesteajakirja Playboy esikaant. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles