Foto: Stroomi rannas suri mees, surnukeha lebas rannal peaaegu tund aega (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laip Stroomi rannas
Laip Stroomi rannas Foto: Elu24 lugeja

Tallinnas Stroomi rannas leiti eile madalast veest 74-aastane elumärkideta mees. Juhtunule reageerinud rannavalvurid ja kiirabimeedikud püüdsid meest elustada, kuid tulemuseta.

Kell 17.03 teatati rannavalvele veest leitud teadvuseta meesterahvast, millele vetelpäästjad koheselt reageerisid. Vees aitas mehe pead vee peal hoida üks naisterahvas. Koos appi tulnud rannakülastajaga toodi teadvusetu mees kaldale.

Kell 17.06 saadi meesterahvas kaldale ja kuna kannatanul puudusid elumärgid, siis alustasid päästjad tema elustamist. Kell 17.12 saabusid kiirabimeedikud, kes samuti aitasid meest elustada, kuid tulemuseta.

Hukkunud mees leiti 60–70 sentimeetri sügavuselt veest. Stroomi rannas oli sel hetkel umbes 700 inimest.

Vaid pool tundi enne teadet veest leitud meesterahva kohta otsisid vetelpäästjad Stroomi rannas kaduma läinud last nii paadiga poide piiril kui ka kaldale lähemalt, madalamast veest. Nende otsingutööde käigus veest ühtegi kannatanut siis ei leitud.

Rannakülastajate sõnul lebas surnukeha rannaliival mitukümmend minutit enne, kui ära viidi. Politsei esindaja sõnul võibki vahel surnukeha äraviimine aega võtta.

Rannas olnud pealtnägija rääkis Elu24-le, et kella viie paiku üritati meest elustada, kuid see ei andnud tulemusi. Umbes tund hiljem, rannast lahkudes lebas surnukeha jätkuvalt sealsamas.

«Inimesed olid laiba kõrval ja keegi ei palunud eemale minna. Laip oli küll katte all, aga see oli kõikidele näha ning lapsed istusid sellest 10 meetri kaugusel,» kirjeldas pealtnägija õõvastavat kogemust.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul võttis surnukeha transport aega, sest oodati laibaautot. «Vahel läheb surnukeha transportimisele enam aega, kõik sõltub asjaoludest,» ütles ta.

Politsei kinnitusel tehti kõik võimalik, et asja võimalikult delikaatselt lahendada, kattes surnukeha linaga ning piirates ala. «Patrullpolitseinikud ei saa ju sõiduautoga teda minema viia, sest surnu transpordiks on ette nähtud kindlad protseduurid. Ammugi poleks väärikas kohtlemine see, kui politseinikud oleksid surnukeha mööda liiva kuskile vähem nähtavasse kohta lohistanud,» selgitas politsei esindaja, lisades, et selline töö tuleks jätta oma ala spetsialistidele, kes sellega igapäevaselt tegelevad.

Neilt, keda antud vaatepilt Stroomi rannas häiris, palub politsei vabandust ning püüab edaspidi sarnaseid juhtumeid delikaatsemalt lahendada.

Sündmuste täpsete asjaolude ja mehe surma põhjuse väljaselgitamisega tegeleb politsei.

Laip Stroomi rannas
Laip Stroomi rannas Foto: Elu24 lugeja
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles