Svjata Vatra laulja Krimmis esinud Scootrist: ma ei ole nõus, et ta siia tuleb! (1)

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Trochynskyi
Ruslan Trochynskyi Foto: ERR

Eesti-Ukraina laulja Ruslan Trochynskyi on totaalselt vastu sellele, et 4. augustil Krimmis esinenud Scooter retrofestivalil Tallinna Lauluväljakul esineks. 

Seoses tantsumuusikakollektiivi Scooteri esinemisega Venemaa okupeeritud Krimmi poolsaarel on muutnud küsitavaks, kas nende 23. augustiks planeeritud kontserdi toimumine on õige samm. 

Samuti nagu riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Scooteri esinemine taunitav, arvab Eesti-Ukraina laulja Ruslan Trochynskyi, et bänd siin esineda kohe kindlasti ei tohiks. «See oli neil poliitiline ja rahaline otsus. Nad ei mõelnud sellele, et anda okupeeritud rahvale edasi sõnumit, vaid see oli nende jaoks järgmine esinemiskoht. 

Mina ei ole poliitikaga seotud, ma olen muusik, kes annab edasi oma loomingut ja tõekspidamisi. Kui ma elan demokraatlikus riigis ja olen demokraatliku mõtteviisiga, siis ma ei lähe esinema Põhja-Koreasse või Krimmi. Ma ei ole sellega nõus, et nad siin (Tallinnas – toim.) esinevad,» sõnab Ruslan Elu24-le kindlameelselt. 

Saksa techobändi Scooter solist H. P. Baxxter (vasakul) Krimmis Balaklavas.
Saksa techobändi Scooter solist H. P. Baxxter (vasakul) Krimmis Balaklavas. Foto: Alexei Pavlishak/TASS/Scanpix

Kolm aastat tagasi otsustasid Augustibluusi korraldajad tühistada Steven Seagali esinemise, sest ta oli esinenud Krimmis, kandes Putini näoga T-särki. Kas sama otsuse võtavad vastu ka Scooteri Tallinna-kontserdi korraldajad?

USA märulifilmide staar Steven Seagal peab eakaaslast Vladimir Putinit lausa oma vennaks.
USA märulifilmide staar Steven Seagal peab eakaaslast Vladimir Putinit lausa oma vennaks. Foto: AP / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles