Kummaline juhtum Prantsusmaal: õhtusööki söönud mehed surid samal ajal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse söök
Prantsuse söök Foto: Panther Media/Scanpix

Prantsuse politsei uuris kummalist juhtumit, milles kaks meest sõid õhtusööki ja surid ootamatult, surres samal ajal.

Kahe mehe ebatavaline surm leidis aset Prantsusmaa põhjaosas Authon-du-Perche’is, meeste surnukehad leidsid naabrid, edastab The Guardian.

Authon-du-Perche / wikipedia.org
Authon-du-Perche / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Uurimine näitas, et 38-aastane Olivier Boudin ja 69-aastane Lucien Perot sõid oma viimasel õhtusöögil konservube, praetud liha, camembert juustu, baguette’i ja jõid veini.

Prantsuse söök
Prantsuse söök Foto: Panther Media/Scanpix

Politsei teatel ei olnud märke majja sissemurdmise ja röövimise kohta, seega ei toimunud seal kaksikmõrva.

Naabrid arvasid, et kaks meest jõid liiga palju alkoholi ja jäid Perot majja magama, kuid kui nad üritaisd mehi äratada, siis said aru, et nad on surnud.

Naabrid kutsusid politsei ja kiirabi ning parameedikud kinnitasid kahe mehe surma. 

Politsei ja naabrid oletasid, et mehed sõid halvaks läinud konservube, mis tekitasid neile ootamatu haigushoo ja võtsid elu.

Krimiuurijad saatsid meeste söögiks olnud toidu uurimiseks Pariisi Pasteur'i instituuti, et teha kindlaks, kas toidus võis olla midagi sellist, mis tõi neile kiire surma. Testid näitasid, et kõik toidud olid bakterite ja mürkainete vabad ning seega ei saanud mehed surra mürgistuse tõttu. 

Authon-du-Perche’i linnapea Patrice Leriget sõnas ajakirjanikele, et politsei leidis Perot majast olukorra, kus «aeg ootamatult seisma jäi».

Prantsuse meedias esitati mitu teooriat, miks kaks meest ootamatult surra võisid, kaasa arvatud sellised, et nad tapeti mingi jälgi jätmata mürgiga või maaväliste olendite poolt. Tegelikkus oli aga banaalsem. 

Lahkamine näitas, et vanema mehe organismis oli üsna palju alkoholi ja ta lämbus kui üritas liiga suurt lihatükki alla neelata, seda korralikult närimata. 

Nooremal mehel, kellel oli varasemast südameprobleeme, tekkis liigsöömisest ja joomisest infarkt.

Kohalike sõnul pidas vanem mees nooremat meest nagu oma pojaks ning neil oli harjumus koos ka väljas söömas käia.

«Neil kahel mehel ei olnud vaenlasi, seega neid ei tapetud. Nad tapsid end ise söögi ja joogiga,» sõnasid naabrid pärast lahkamistulemuste teadasaamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles