Erkki Bahovski: kas teie ei taha saada miljonäriks?

Erkki Bahovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Tonts saatest "Targem kui 5b"
Veiko Tonts saatest "Targem kui 5b" Foto: TV3

Eesti on saanud oma esimese telemiljonäri - laupäeval sammus saates «Targem kui 5B» suhteliselt kindlalt kuue nulli suunas vangivalvur Veiko Tonts. Kusjuures miljoniküsimuse juures ei jätnud ta midagi juhuse hooleks - keskaja lõppemist tähistavaid sündmusi koos daatumitega oli tal pakkuda mitu, millest ta valis välja Kolumbuse jõudmise Ameerikasse 1492. aastal. Võib muidugi vaielda, kuid see sündmus on enim levinud keskaja lõppemise tähistusena.

Siiski ei saa Veiko toreda ja teenitud võidu taustal lahti irisevast küsimusest: mida tehti saates «Kes tahab saada miljonäriks?» kuus hooaega ilma, et keegi oleks miljonit võitnud. Poole miljoni võitjaid oli, kuid keegi ei jõua ikkagi lõputult vaadata saadet, kus peaauhinda välja ei anta. Ja ei antudki. Pealegi langes kuue aastaga krooni ostujõud märkimisväärselt. Mis juhtunuks aga siis, kui Eesti oleks 2007. aastal ikkagi eurole üle läinud? Kas oleks peaauhinnaks olnud miljon eurot?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles