Mida tähendab Usain Bolti A-tähte meenutav käemärk?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: Vince Mignott/imago/Uk Sports Pics Ltd/Scanpix

Praegu Londonis toimuval kergejõustiku MMil jäi Jamaica sprinter Usain Bolt mitmel korral kaamera ette, tehes A-tähte meenutavat käemärki.

30-aastane Bolt tegi A-tähe märki Londoni MMi 100 meetri eeljooksu, poolfinaali ja finaali eelselt, tekitades kohe meediahuvi, et mida see tähendada võib, edastab iltasanomat.fi.

Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Spordiajanikrjanike sõnul on mitmete žestide poolest tuntud Bolti puhul tegemist täiesti uue žestiga, mida ta varem kasutanud ei ole.

Usain Bolti esindaja Ricky Simms selgitas, et A-tähe märk on viide A-rühmale, mis on Bolt ja tema sõbrad.

«Ta teeb sellise žesti viidates sõpradele, kuid mäletamaks ka ühte nende rühma liiget, kes mõned kuud tagasi suri,» teatas esindaja.

Simms lisas, et tegemist on Jamaica kõrgushüppaja Germaine Masoniga, kes hukkus selle aasta 20. aprillil Jamaica pealinna Kingstoni lähedal mootorrattaõnnetuses.

Germaine Mason
Germaine Mason Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix
Mootorratas, millega sõites Germaine Mason hukkus
Mootorratas, millega sõites Germaine Mason hukkus Foto: JEWEL SAMAD/AFP/Scanpix
Kõrgushüppaja Germaine Masoni mälestuspilt Kingstonis
Kõrgushüppaja Germaine Masoni mälestuspilt Kingstonis Foto: GILBERT BELLAMY/REUTERS/Scanpix

Mason esindas varem Jamaicat, kuid alates 2006. aastast kuulus Suurbritannia kergejõustikukoondisse.

Masoni karjääri parimaks tulemuseks jäi Pekingi olümpial 2008 saadud hõbemedal.

Bolt võib A-tähe žesti näidata veel Londoni MMi 4 x 100 meetri teatejooksus, mille eeljooksud ja finaal toimuvad 13. augustil.

Usain Bolt jooksis oma karjääri viimase individuaalse 100 meetri jooksu Londoni MMil 5. augustil, jäädes kolmandaks. Teda edestas USA sprinter, varem dopingu tõttu võistluskeelu saanud Justin Gatlin, teine oli samuti ameeriklane, Christian Coleman. 

Meeste 100 meetri jooksu medalikolmik (vasakult): hõbedamees Christian Coleman, maailmameister Justin Gatlin ja pronksiomanik Usain Bolt.
Meeste 100 meetri jooksu medalikolmik (vasakult): hõbedamees Christian Coleman, maailmameister Justin Gatlin ja pronksiomanik Usain Bolt. Foto: David J. Phillip/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles