Briti kuninglik pere peab reisides pidevalt jälgima, et neid ei mürgitata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja ta pere visiidil Poolas
Prints William ja ta pere visiidil Poolas Foto: Jane Barlow/PA Wire/PA Images/Scanpix

The Suni teatel peavad Briti kuningliku pere liikmed reisides jälgima, mida neile pakutakse ja mida nad söövad, sest osad toidud on neile keelatud, et nad mürgistust ei saaks.

Levinud arvamuse kohaselt saavad nii kuninganna Elizabeth II kui teised pereliikmed maiustada kõigega, mille järgi vaid isu on, kuid tegelik elu on midagi muud, sest neil kui avaliku elu tegelastel tuleb alluda teatud reeglitele.

Elizabeth II / TOBY MELVILLE/REUTERS/Scanpix
Elizabeth II / TOBY MELVILLE/REUTERS/Scanpix Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Varasematel sajanditel Briti saartel valitsenud kuningatel ja kuningannadel olid toidumaitsjad, kuna toitu mürgi segamise võimalus oli üsna suur. Tänapäeval selliseid ametimehi enam ei ole, kuid siiski on roogi, mis mürgistuse ennetamiseks on keelatud. Need on mereannid, eelkõige koorikloomad ja seda põhjusel, et nende söömisel võib kergelt tekkida mürgistus.

Koorikloomad
Koorikloomad Foto: Panther Media/Scanpix

Lisaks ei tarbi Briti kuningliku perekonna liikmed välisriikides sealset kraanivett, vaid ainult pudelivett ning neil tuleb hoiduda lihast, mida ei ole korralikult küpsetatud, vaid on pooltoores.

Prints William ja ta pere Saksamaal
Prints William ja ta pere Saksamaal Foto: Bernd von Jutrczenka/AP/Scanpix

Toitumisekspertide teatel aitavad need ettevaatusabinõud ära hoida terviseprobleeme, mis võivad välisvisiitidel kuninganna ja teiste pereliikmete tiheda sündmustegraafiku segamini paisata.

Briti prints William ja ta naine, Cambridge'i hertsoginna Catherine Poola presidendi Andrzej Duda pakutud lõunasöögil
Briti prints William ja ta naine, Cambridge'i hertsoginna Catherine Poola presidendi Andrzej Duda pakutud lõunasöögil Foto: Chris Jackson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Teada on, et Elizabeth II jälgib väga, mida ta sööb ja hoidub teatud olukordades mereandidest ja veel mõningatest toitudest, samas prints William, ta pere ja prints Harry eriti rangelt reeglitest kinni ei pea ning on vahel välismaalviibides söönud koos kohalikega ka seda, mis suure tõenäosusega seedeprobleeme tekitada võib. 

Prints Harry Londoni Borough turul sisseoste tegemas
Prints Harry Londoni Borough turul sisseoste tegemas Foto: John Stillwell/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles