Kas Briti pesumodell Chloe Ayling lavastas oma röövimise?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti pesumodell Chloe Ayling
Briti pesumodell Chloe Ayling Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Maailma meedias kajastatakse juhtumit Briti pesumodelliga, kes langes Itaalias inimröövi ohvriks, kuid on skeptikuid, kes arvavad, et ta lavastas selle, et ülemaailmselt kuulsaks saada.

20-aastane Chloe Ayling sõnas pärast vabastamist Itaalia politseile, et tal pidi olema Milanos fotosessioon, kuid ta uimastati ja rööviti kahe mehe poolt, kes viisid ta kohvrisse panduna Torino lähedases Borgialis asuvasse majja, edastab The Guardian.

Briti pesumodell Chloe Ayling / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Briti pesumodell Chloe Ayling / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Väidetavalt tahtsid röövijad ta oksjonil Lähis-Idasse seksiorjaks müüa, kuid lubasid lõpuks vabadusse, kuna neil ei õnnestunud teda müüa.

Naise advokaadi Francesco Pesce teatel ei lavastanud ta klient enda inimröövi ega teinud röövijatega koostööd, vaid allus nende nõudmistele, et jääda ellu.

«Röövijad ähvardasid, et nad müüvad Chloe Lähis-Idasse seksiorjaks ja see ehmatas teda. Teda ähvardati seksiorjusega mitmel korral. Chloe ei ole kurjategija, vaid ohver,» lausus advokaat.

Chloe Aylingi röövimisega seoses arreteeriti 30-aastane Poola päritolu Lukasz Pawel Herba, kes enda sõnul kuulub gängi Must Surm ning ta selgitas politseile, et vajas raha, kuna põeb leukeemiat.

Lukasz Pawel Herba, kes arreteeriti seoses Briti pesumodelli Chloe Aylingi röövimisega
Lukasz Pawel Herba, kes arreteeriti seoses Briti pesumodelli Chloe Aylingi röövimisega Foto: Ufficio stampa Polizia di Stato/AP/Scanpix

Itaalia politsei tabas Herba pärast seda, kui ta oli Aylingi toonud Milanos asuvasse Briti konsulaati.

Uurimine näitas, et Herba tahtis modelli müügiga teenida ligi 300 000 naela, samuti tahtis ta saada naise tööandjalt, modelliagentuurilt lunaraha.

Briti  ja Itaalia politsei ei paljastanud, kas nad uurivad võimalikku Aylingi ja Herba vahelist seost.

6. augustil Ühendkuningriiki tagasi jõudnud modell sõnas meediale, et ta kohtus Herbaga esmakordselt aprillis, kui ta lendas Milanosse fotosessioonile. Mees kasutas nime Andre ja ta tutvustas end professionaalse fotograafina. 

Itaalia politsei teatel võib Herba kannatada mütomaania all, mis on haiglaslik luiskamine ja liialdamine, samas võib ta siiski ka ohtlik olla.

Milano politsei esindaja Lorenzo Bucossi sõnul on nende uurimise üks tähtsamaid punkte, kas Herba tegutses iseseisvalt või on ta osa inimröövidega tegelevast gängist.

Herba sõnas pärast kinnipidamist, et ta põeb leukeemiat ja ta vajas raviks raha. Ta sai Birminghami rumeenlaste gängi abil võimaluse elada Itaalias, kaasa arvatud Milanos, et leida seal ravivõimalusi.

Herba jätkas, et kui ta läks Borgialis asuvasse villasse, siis leidis ta sealt modell Chloe Aylingi, keda rumeenlased seal kinni hoidsid. Talle anti lõpuks korraldus naine vabastada, kuna nad said teada, et ta on ema.

Poolaka teatel viis ta modelli Milanos asuvasse Briti konsulaati, et naine kodumaale tagasi pääseks.

Aylingi juhtumit uurib ka Euroopa Liidu korrakaitseagentuur Europol, mille teatel nimetas Herba vaid ühe korra Musta Surma nimelist gängi ning nad uurivad, kas seda on olemas või on see väljamõeldis. Samuti olevat selles loos veel palju segaseid momente, mida nad täpsustavad. 

Itaalia politsei andmetel oli Herbal vähemalt üks abiline, kelleks võib olla ta vend, kuid uurimise tõttu ei saa nad kahtlusaluse nime avalikustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles