Genka: hea festivali turvamehed on nagu korvpalli lahingu kohtunikud: teevad oma tööd ega ärata suuremat tähelepanu

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genka.
Genka. Foto: JUSS SASKA

Eesti Hiphop Festival toimub 11.-12. augustil juba üheteistkümnendat korda Elvas, Tartumaa Tervisespordikeskuses. Üheteistkümnes Eesti Hiphop Festival on tõeliseks maiuspalaks kõigile žanri austajatele, sest Elvas saavad kokku hetke kuumimad kohalikud nimed. Taas astub lavale megasõude poolest tuntud ekstsentriline Tommy Cash. Samuti kuuleb soojas suveõhtus Reketi riime ning näeb räppimas Genkat koos biidimeistri Paul Ojaga. Kohal on ka selle suve suurhiti “Pärnumaranda” autorid Tigran ja Kapatu.

Kui veel eelmisel aastal oli Eesti hip-hop festivali toitlustusmenüüs burgerid, friikartulid ja tavalise festivali juurde käiv šašlõkk, siis sel aastal on korraldajad Maido Möls ja Genka tavapärast valikut muutnud. "Tundub jah, et kuidagi toit on mõnel festivalil vahel isegi veel tähtsamal kohal kui artistid ja muusika. Seega oleme ise see aasta panustanud ka laiemale valikule toitlustuses - oeale n-ö tavalise "festivalitoidu" on meil sel aasta pakkuda nii vegan toitu kui ka aasia kööki," räägib Genka, kes korraldab Elva metsade vahel toimuvat üritust juba 11. korda. 

Esmatähtis on turvalisus ning Maido Mölsi sõnul on turvameetmed kõik üle vaadatud, sest need on kõige tähtsamad. "Mis puutub turvalisusse, siis aastatega on inimestel ilmselt telgikohad juba ära jaotatud ja suuremaid konflikte pole. Hea festivali turvmehed on nagu hea korvpalli lahingu kohtunikud: teevad oma tööd ega ärata suuremat tähelepanu," sõnab Genka ja lisab: "Aga meil on alati kuidagi väga sõbralik see õhkkond seal mändide vahel."

Selleaastane esinejate nimekiri on pikk ja vägev. Samuti on festivalil ühe lava asemel kaks: Tuborgi pealava ja Legendaarne Recordsi väike lava, kus Genka sõnul esinevad peale laiemale publikule tuntud Tigrani ka palju uusi huvitavaid artiste nagu Sip€lga14, Yung Mick Moon, Dew8, San Hani. "Ootan ise just nende livesid. Ja esimest korda on meil laval naisterahvastest koosnev grupp HOAX. Ja, muidugi tahaks Andrust (Beebilõusta -toim.) ka üle tüki aja näha (lisab smaili -toim.)."

Maido Möls ootab, et kõik sujuks hästi. "Tahaksin, et mul oleks üldse aega vaadata rohkem kui 2-3 lugu päevas ehk et hea kui õldse mõnda kontserti näeks."

EHHF-ilt on läbi käinud Eesti uusimad, vanimad, parimad ja alustavad räpiskeene artistid, kui unistuste artiste, keda Elvasse esinema sooviks on Genka sõnul muidugi palju. "Ma olen harjunud oma unistusi täitma ja eks me need unistused ka tulevikus ära teeme. See ei ole mingi küsimus," kinnitab Genka. Möls teab täpselt, et tema tahaks lavalaudadel näha "Ice Cube-i, Eminemi, Busta Rhymesi, Commonit ja nii võiks seda rida jätkata..."

Elvas toimub tänavu üheteistkümnendat korda 11.-12. augustil Eesti Hip Hop Festival.

Esinejatenimekirjast leiab veel sellised artistid nagu Beebilõust, 5miinust, Arop, 12EEK Monkey, Abraham, 5loops, Azma, Gringo ja paljud teised. Välisesinajana astub festivalil üles Saksamaa underground hiphopi artist Snowgoons. Kogu esinejatenimekiri on avalik festivali kodulehel www.eestihiphopfestival.ee. Lisaks toimuvad festivalil sel aastal graffitijam ja tänavakorvpalliturniir, open mic annab võimaluse kõigil end proovile panna ning oma oskusi saab näidata tantsuvõistlusel.

Eesti Hiphop Festivali piletid on samuti müügil festivali kodulehel, pileti hinnaks on juuli lõpuni €25. Festival toimub 11.-12. augustil Elvas, Tartumaa Tervisespordikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles