Isa tegi koolile pommiähvardusi, kuna tahtis tütrega koos olla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Panther Media/Scanpix

Ühendkuningriigis Manchesteri lähedases Withwortis tegi isa Tonacliffe'i põhikoolile pommiähvarduse, et veeta tütrega rohkem aega koos.

25-aastane Gary Barnes helistas möödunud aasta 9. detsembril politseisse ja teatas, et koolis on pommid, mis plahvatavad, edastab Manchester Evening News.

Politsei ja päästjad evakueerisid koolis õppivad 320 õpilast ja 45 töötajat, kuid pomme ei leitud. Barnes tegi koolile veel kaks pommiähvardust ning siis tuli kooli koos relvaga, et tütar koolist kaasa viia.

Korrakaitsjad arreteerisid Barnesi, kes selgitas uurijatele, et ta tegi koolile pommiähvardusi, kuna soovis olla oma tütrega koos.

Eile toimus Suur-Manchesteri Burnley kohtus istung, millel pommidega ähvardanud ja ähvarduskõnesid teinud Barnes süüdi mõisteti ja talle 14 kuu pikkune vangistus määrati.

Mehe advokaadi John Didsbury teatel oli mehel kergekujuline depressioon ja ta ei olnud just väga empaatiline, mille tõttu ei saanud ta oma tegude tagajärgedest kohe aru.

Gary Barnes ei osanud kohtus selgitada, miks oli tal vaja mitu ähvardust teha.

«Tema ainsaks motiiviks saab pidada seda, et ta tahtis rohkem koos olla oma tütrega, kuid laps pidi ka koolis käima ja see häiris teda. Ta on saanud depressiooniravi ja mõistab nüüd oma tegude tagajärge,» jätkas advokaat.

Kooli esindajate teatel tekitas lapsevanem Barnesi tegevus nii õpilastele, nende vanematele kui kooli töötajatele hirmu ja rahalist kahju, sest evakuatsiooni ajal sai hoone kannatada.

Kooli esindajad sõnasid kohtus, et eriti hirmunud olid õpilased, kelle õppetöö katkes mitmel korral ja kellest osa ei soovinud enam kooli naasta. Juhtumid leidsid aset enne jõule, kui koolis valmistuti jõulunäitemänguks, ja see katkes, tekitades nii õpilastele kui ka õpetajatele meelehärmi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles