Siberis arreteeriti kaks skandaalse ansambli Pussy Riot liiget

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Aljohhina
Maria Aljohhina Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

Vene feministliku punkbändi Pussy Riot kaks liiget arreteeriti Siberis Sahha Vabariigis Jakutskis, kuna nad korraldasid seal protesti, nõudes ukrainlasest filmirežissööri Oleg Sentsovi vabastamist.

Pussy Rioti liige Maria Aljohhina teatas täna Twitteris, et politsei pidas kinni nii tema kui ka ta kolleegi Olga Borissova, nende kohta tehti protokoll, kuid nad vabastati kiiresti, edastab AFP.

Maria Aljohhina
Maria Aljohhina Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

Venemaa sõjakohus mõistis 2015. aastal Krimmist pärit režissööri Sentsovi 20 aastaks trellide taha Venemaa-vastase propaganda ja terrorirünnaku plaanimise eest.

Nii Venemaal, Ukrainas kui ka teistes riikides peetakse seda karistust Vene võimude jõu näitamiseks ning nõutakse Sentsovi vabastamist.

Vene ansambel Pussy Riot alustas tegevust 2011. aastal. 2012. aasta jaanuaris andsid nad kontserdi Punasel väljakul, saades trahvi.

21. veebruaril 2012 esinesid Pussy Rioti liikmed Moskvas Kristus Lunastaja kirikus lauluga «Jumalaema, aja Putin minema». Veebruaris võttis politsei kinni Maria Aljohhina ja Nadežda Tolokonnikova, märtsis Jekaterina Samusevitši. Neid süüdistati usuvastases huligaansuses ja kiriku rüvetamises. Bändi kuulus veel liikmeid, kellele karistust ei määratud. 

Pussy Rioti liikmed vasakult paremale: Nadežda Tolokonnikova, Jekaterina Samusevitš ja Maria Aljohhina
Pussy Rioti liikmed vasakult paremale: Nadežda Tolokonnikova, Jekaterina Samusevitš ja Maria Aljohhina Foto: Mudrats Alexandra/ITAR-TASS/Scanpix

Prokurör Aleksei Nikiforov nõudis Pussy Rioti liikmetele kolme aasta pikkust vangistust. 2012. aasta augustis määras Hamovniki kohus kolmele naisele kaheaastase vanglakaristuse, mille nad edasi kaebasid. Moskva kõrgem kohus mõistis 2012. aasta oktoobris Jekaterina Samutsevitšile tingimisi karistuse, kuid jättis Aljohhina ja Tolokonnikova karistuse jõusse.

Maria Aljohhina (vasakul) ja Nadežda Tolokonnikova
Maria Aljohhina (vasakul) ja Nadežda Tolokonnikova Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles