Brasiillasest pettur elas üheksa kuud Rootsi hotellides tasuta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees hotellis
Mees hotellis Foto: Panther Media/Scanpix

Rootsi meedia teatel elas Brasiilia päritolu pettur üheksa kuu jooksul 17 Rootsi hotellis tasuta.

28-aastane mees tegi broneeringuid Stockholmi ja Södertälje hotellides, ta tabati selle aasta mais Scandic Södertälje hotellis.

Mees kasutas ära broneeringusüsteemi ja hiljem tasumise võimalust, samas tasudes mitte sentigi hotellis majutamise ja teenuste eest.

Södertälje kohus mõistis petturile kaheksa kuu pikkuse vanglakaristuse ning ta peab tasuma hotellidele tekitatud rahalise kahju, mis ulatub veerand miljoni Rootsi kroonini.

Uurimisel ilmnes, et petja kasutas broneerimisel alati sama hotellide broneerimislehekülge ja saabumisel hotelli sama taktikat. Mees teatas, et ta pagas läks reisides kaduma ja ta ei saa kohe tasuda. Kui tal tuli hotellist lahkuda ja tasuda, siis oli ta krediitkaardilimiit ületatud. Mitmel korral esitas ta hotellis võltsitud passi.

Scandic hotell Stockholmis
Scandic hotell Stockholmis Foto: Reuters / Scanpix

Scandic Södertälje hotelli töötajad esitasid kohtus mehe kohta tõendusmaterjali, milleks olid ta mobiiltelefoni GPS, wifi ja Facebook, mis näitasid tema hotellis viibimist. Selle hotelli töötajad teatasid politseile, et nende arvates on hotellis pettur ja mees võeti kinni. 

Hotellitöötajate sõnul üritas mees ilma maksmata hotellist põgeneda, olles enne seda söönud rikkaliku hommikusöögi.

Scandic Södertälje hotell hoiatas pärats petturi tabamist Scandic Skogshöjdeni hotelli, et tegutseb välismaalastest pettur, kes on võtnud hotellid sihikule.

Brasiilia kodakondsusega mees eitas kohtus, et ta on kuritegusid toime pannud, tal lihtsalt tekkis segadus hotelliarvete tasumisega. Mehe teatel on ta Rootsis turistina ning et ta töötab IT alal.

Brasiillase teatel ööbis ta paaris hotellis, kuid mitte 17 hotellis nagu politsei väidab.

Rootsi võimude sõnul on tegemist petturiga, keda karistatakse rahalise kahju tekitamise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles