Üheksa-aastane poiss tahab saada NASA planeedikaitsjaks: oskan mõelda nagu tulnukas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiss
Poiss Foto: Panther Media/Scanpix

USA kosmoseagnetuur teatas, et pakub tööd planetaarsele kaitseametnikule, kelle ülesandeks on meie planeedi kaitsmine teistelt planeetidelt pärinevate organismide eest ning Maalt pärit organismide leviku takistamine teistel planeetidel.

Töökuulutusele vastas ka üheksa-aastane Jack Davis, kes selgitas üksikasjalikult, miks tema sellele töökohale sobiv on, edastab Huffington Post.

Poiss kirjutas NASA-le käsitsi kirja, väites, et ta on noor ja õppimishimuline ning selle tõttu suudab mõelda nagu tulnukas.

NASA logo
NASA logo Foto: TNS/Miami Herald/TNS/Sipa USA/Scanpix

«Üks põhjuseid, miks ma teile kirjutan, on see, et mu õe arvates olen nagu tulnukas,» on poisi kirjas NASA-le, mis pakub planetaarse kaitseametniku töökohta, mille palk on kuuekohaline summa.

Tulnukakostüümis inimene
Tulnukakostüümis inimene Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix

Poisi teatel on ta näinud peaaegu kõiki kosmose- ja ulmefilme. Kirja all on: «Jack Davis, galaktika kaitsja, neljas klass.»

Davise kirja paljastas Redditis üks ta vanemate sõpradest.

Kirjast ei selgu, kus Davis elab ja selle tõttu on neid kommentaatoreid, kes kahtlevad, kas sellenimelist last üldse olemas on ja kas ta ikka kirjutas nimetatud kirja või on selle taga pettur.

Kuid on ka neid, kes usuvad, et Jack Davis kirjutas selle kirja ise ning nende arvates võiks NASA selle poisiga arvestada.

Seda arvab ka NASA, sest pani poisi kirja oma leheküljele, tõendades, et see on autentne. NASA planeediteaduste osakonna juht Jim Green selgitas, et nimetatud poiss elab New Jerseys ja ta vastas lapse kirjale, tänades teda huvi eest. Ta kirjutas veel, et poiss peab tublilt õppima ning tulevikus loodavad nad teda näha NASAs töötamas. 

Kohe pärast NASA tööpakkumiskuulutuse ilmumist hakkati USA meedias planetaarse kaitseametniku töökohta võrdlema Hollywoodi menufilmidega «Mehed mustas», milles mängivad peaosi Tommy Lee Jones ja Will Smith. Nad kehastavad agente, kes kaitsevad meie planeeti kurjade tulnukate eest. 

Kaader filmist «Mehed mustas». Pildil Tommy Lee Jones ja Will Smith
Kaader filmist «Mehed mustas». Pildil Tommy Lee Jones ja Will Smith Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles