Suvi läbi: Kas tõesti on sügis juba Eestisse jõudnud?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane pühapäev Tallinnas.
Vihmane pühapäev Tallinnas. Foto: Erik Prozes

Kui Euroopa lõunapoolsemad riigid vaevlevad hetkel kuumalaine ja põua käes ning temperatuurid tõusevad kohati 45-kraadini, siis eestlastele pole suvekuumus veel märku andnud. Arvestades viimaste päevade sademehulka ja soojakraade, tekib pigem küsimus, kas on aeg sügis vastu võtta?

Ilmataadi prognoosi kohaselt on Eestisse küll oodata veel augustikuus suvesooja, aga inimesed peaksid olema valmis hoovihmadeks ja äikeseks. 

Lõuna-Euroopas on aga tõsine troopikakuumus: 11 Euroopa riiki on seoses kuumalainega kuulutanud välja eriolukorra, temperatuurid on kerkinud üle 40 kraadi. Põrgupalavuse tõttu on surnud kaks inimest.

Luciferi-nimeline kuumalaine on toonud kaasa sellegi, et Lõuna-Euroopas on temperatuurid kerkinud isegi 47 kraadini. Eriti kuum on Itaalia populaarsetes turismipiirkondades - Roomas, Veneetsias ja Veronas.

Päeval kerkivad soojakraadid üle 40 kraadi näiteks ka Hispaanias, Prantsusmaal, Kreekas ja Horvaatias.

ABC teatel on vähemalt kaks inimest seoses kuumusega elu kaotanud - üks Rumeenias, teine Poolas. Hispaanias Mallorcal uuritakse, kas üks 17-aastane noormees hukkus samuti kuumarabanduse tagajärjel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles