Augustibluusil elustati peaesinejat laval, laulja viidi kiirabiga Tallinnasse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Denisenko
Ivan Denisenko Foto: Augustibluus

Haapsalus toimuval Augustibluusil tabas äsja laval esinenud muusikut Ukraina bändi Ivan Blues & Friends solisti Ivan Denisenkot tõsine terviserike. 

«Ivan jõudis seti lõpuni mängida, kui teda tabas terviserike. Kohale kutsuti kiirabi, kes tema südant mitukümmend minutit masseeris,» räägib korraldaja Indrek Ditmann Elu24-le.

«Kavasse tuli viivitus, aga festival läheb edasi,» sõnab ta ja lisab: «Publikut on teavitatud, muidugi nad ka nägid kõike, mis laval toimus.»

«Hetkel on Ivan kiirabiga teel Tallinnasse ja ei ole teada, kas ta jääb ellu või mitte. Muidugi me loodame parimat,» ütleb Ditmann lõpetuseks.

Pealtnägija rääkis Lääne elule, et terviserike tabas Denisenkot esinemise ajal. Kõigepealt lõpetas mees laulmise, siis hakkas pillimäng mööda minema ja mees kukkus selili lavale. Lavale tuli konferansjee Jan Uuspõld, kes küsis, kas publiku hulgas on arsti. Veidi hiljem palus ta Denisenko eest palvetada.

Ivan Denisenko
Ivan Denisenko Foto: Augustibluus

Ivan Denisenko ehk Ivan Blues on tuntud Ukraina kunstnik ja kultuuritegelane.

Ivani muusikutee algas paralleelselt kunstiõpingutega Ukraina Rahvuslikus Kunsti ja Arhitektuuri Akadeemias. Ülikoolis vaimustuti kohe tema uskumatult sügavast bassist ja kutsuti laulma üleriigiliselt tuntud folk-koori Kuldne Värav. Kooris sõbrunes ta inimestega, kes tutvustasid talle bluusi ja kellest said hiljem tema bändikaaslased.

Ivan Blues & Friends nimelise bändi esimene kontsert toimus 2007. aasta, 31. detsembril Kiievi baaris nimega Rag-Time. Sealt alates on bänd tegutsenud regulaarselt, esinedes klubides, kontsertsaalides ja koolides üle Ukraina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles