5 rusikareeglit ehk meelespea Weekend festivali külastajale!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festivalile saabujad
Weekend Festivalile saabujad Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Juba täna algab Pärnu rannas suve suursündmus ja Baltikumi kalleim muusikafestival Weekend Festival Baltic, kuhu on oodata rekordarv artiste. Kolmel päeval kokku hullutab publikut ligi 90 maailmastaari! Elisa tootejuht Mailis Ploomann jagab meelespead, mida peaks teadma iga festivalikülastaja, kellel plaan telefoni kasutada. Loe läbi ja jäta meelde! 

1. Ole laetud

On üsna nutune olukord, kui telefon lemmikartisti lavale jõudmise ajal tühjaks saab ja Facebooki feeling crazy postitus tegemata jääb. Selleks lae enne festivalialale minekut telefon kindlasti täis, võta võimalusel kaasa akupank ja muidugi ka laadija.

2. Hea foto saladus

Esimene nõuanne – hea foto saad võimalikult lava või ekraani lähedalt ja selliselt, et oled ise lava suhtes võimalikult keskel. Teiseks – kuivõrd kõva hitt ka artistilt tuleb, siis jäta hetkeks näpuviskamine-hüplemine ja hoia telefoni pildistamisel täiesti stabiilsena ja fokuseeri kaamera pildistatavale objektile. Kolmandaks – ära kasuta digitaalset suumi, pigem suurenda fotot pärast järeltöötlemisega.

Uuemate nutitelefonidega on võimalik fotosid teha ka profi ehk PRO-režiimis. See annab sulle võimaluse sättida ISO ehk sensori valgustundlikkust, säri kompensatsiooni ja valge tasakaalu. Samuti salvestab telefon PRO-režiimi fotod ka alg- ehk RAW-formaadis, mis võimaldab pilte pärast arvutis järeltöödelda.

3. Ära jäta fotode-videote tegemist saatuse hooleks

Et festivalipildid ja meeleoluvideod tegemata ei jääks, veendu selles, et telefonis on nende jaoks piisavalt mahtu. Selleks varunda seni tehtud fotod kindlasse kohta – arvutisse, DropBoxi vm sulle tuttavasse pilveteenusesse.

Video on paslik ennekõike meeleolu filmimisel, millest pärast ka nutitelefonidele saadaolevate töötlusprogrammidega kena Youtube’i video valmis saab. Küll aga pole väga otstarbekas tervet kontserti telefoniga filmida – nii saad hüpliku ja üsna kõikuva kvaliteediga heliga klipi, ise samas kontserti täielikult nautimata. Paar-kolmkümmend sekundit vinge valgusmängu salvestust koos ümbritseva meluga annab olustikku hiljem edasi palju paremini!

4. Telefon veekindlaks

Kogu nädalavahetuse jooksul lubab ilmaprognoos Pärnusse mõningast vihma ja teatavasti ei ole vesi nutitelefonide suurim sõber. Isegi kui sul on mõni uuem mudel, mis juba veekindluse IP-sertifikaadiga, on mõistlik telefoni niiskuse eest kaitsta. Lihtsaim viis on haarata festivalile kaasa sulguriga minigrip-kilekott ja telefoni hoolikalt seal sees hoida. Sama töö teeb ära ka tavaline toidukile, samuti on matka- ja spordipoodides müügil mugavaid just telefonide tarbeks mõeldud sulguriga veekindlaid kandekotte.

5. Kaitse telefoni kadumise eest

Esimene nõuanne on muidugi ise hoolas olla ja vaadata, et telefon ei paikneks selliselt, et peomöllus üles-alla karates ta lihtsalt taskust välja vupsab.

Kuid ka ettevaatus on omal kohal – uus mobiiltelefon tasuks alati kindlustada ja ühtlasi veenduda, et Androidi telefon on Google’i kontol nähtav ja Apple’i puhul on Find My iPhone sisse lülitatud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles