Video: vandenõuteoreetikud külvavad jälle paanikat, sest maailmalõpp saabuvat 21. augustil (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmalõpp?
Maailmalõpp? Foto: Panther Media/Scanpix

Alternatiivmeedia lehekülgedel on viimasel ajal külvatud paanikat lugudega, et maailmalõpp on umbes kolme nädala pärast, käivitudes globaalse haiguspuhangu ja looduskatastroofidega, säästes vaid väikese osa inimkonnast, kes on väljavalitud. 

Seal on sellised lood pealkirjadega «End of The World Weeks Away After Plagues Start on Earth» ja «End of World in Weeks».

Üks lugu algab nii: «Maailmalõpp saabub vaid mõne nädala pärast, piiblis kirja pandu on õige. Juba on käivitunud piiblis mainitud nuhtlused, milleks on vee vereks muutumine ja haisema hakkamine, konnade, sääskede ja parmude vohamine, koduloomi tabab katk, inimesed haigestuvad, loodusjõud hävitavad saagi ja rändrohutirtsud hävitavad veel allesjäänu ja söögikõlbliku, meie planeedile langeb pilkane pimedus ning lapsed peavad maailma päästmiseks surema».

Joonistus, mis kujutab maailmalõppu
Joonistus, mis kujutab maailmalõppu Foto: Panther Media/Scanpix

Mitmed vandenõuteoreetikud seostavad maailmalõppu selle aasta 21. augustiga. Astronoomide arvates ei paista maailmalõppu, küll aga võib Põhja-Ameerikas näha päikesevarjutust.

«Tuleringi» päikesevarjutus / Scanpix
«Tuleringi» päikesevarjutus / Scanpix Foto: SCANPIX

«Väga koomiline on kuulda, et päikesevarjutus toob kaasa lõpu. 20. sajandil ja ka sel sajandil  oleme näinud ja kogenud palju päikesevarjutusi. Kas tõesti on ikka neid, kes elavad tuhandete aastate taguses minevikus ja üritavad tõestada, et nii kui on päikesevarjutus, tuleb valmistuda maailmalõpuks,» kommenteeris rahvusvaheline astronoomide grupp vandenõuteoreetikute kirjutisi.

Iidsetes kultuurides seostati päikese- ja ka kuuvarjutust maailma lõppemisega, kuid 21. sajandil enamik inimesi sellistesse asjadesse ei usu. Siiski jätkub ka neid, kes üritavad kaaskodanikele teha ajupesu ja leida endale jüngreid.

Vandenõuteoreetik David Meade, kes andis välja raamatu «Planet X: The 2017 Arrival» (Planeet X: 2017. aasta saabumine), on veendunud, et elu meie planeedil hävineb siis, kui Maa põrkab kokku kosmilise külalise, planeet Nibiruga, mida nimetatakse ka planeet X-iks. Selle planeedi olemasolu meie päikesesüsteemis ei ole tõestatud ega ümber lükatud.

Nibiruga kokkupõrke ajaks on pakutud selle aasta septembrit või oktoobrit. 

Planeet X ehk Nibiru
Planeet X ehk Nibiru Foto: youtube.com

USA kosmoseagenuur NASA teatas juba 2012. aastal, et vandenõuteoreetikud tahavad tähelepanu saada ja selle tõttu pajatavad pidevalt müstilisest Nibiru planeedist, kuid astronoomid ei ole oma võimsate teleskoopide abil leidnud mitte midagi, mis selle varjatud planeedi olemasolule viitaks.

Vandenõuteoreetikud vastasid, et USA NASA ja teiste riikide kosmoseagentuurid varjavad nii mõndagi, üks neist on Nibiru ja teine maaväliste olendite olemasolu. Nad lisasid, et teadlased ei taha enne meie planeedi lõppu tekitada globaalset paanikat.

Mitmed väljaanded on kirjutanud, et vandenõuteoreetikud pakuvad pidevalt uusi ja uusi maailmalõpu kuupäevi ja aastaid välja, kuid nad ei ole kunagi suutnud tõendada, kuidas lõpp saabub ja välja näeb.

Eriti populaarne on viide rändrohutirtsudele, kelle suures parves liikumine on osa looduse tsüklist, kuid ka neis putukates tahetakse näha viidet maailmalõpule.

Teadlaste sõnul tõi kliimasoojenemine kaasa selle, et rändrohutirtse on aina enam ja nad liiguvad laiematel aladel.

Mitmed vandenõuteoreetikud seostavad 2017. aasta väidetavat maailmalõppu Iisraeliga, mis loodi 1947. aastal. Selle riigi asutamisest möödub 70 aastat ning siis pidavat piiblis kirja pandu tõeks saama ehk ellu jäävad vaid need, kelle usk jumalasse on kõigutamatu. Neile saadetakse mitmeid katsumusi, millest nad peavad eluga pääsema, kuid jumalasse mitte uskujad hukuvad.

Lisaks 2017. aastale on usuhullud ja teoreetikud maailmalõpuna välja pakkunud ka 2020. ja 2024. aastat, mida seostatkse müstilise planeet Nibiru saabumisega.

Maailmalõpp?
Maailmalõpp? Foto: Panther Media/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles