Lapsi oodatakse taas heategevuslikule teatejooksule

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik Teatejooks.
Heategevuslik Teatejooks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 5. mail toimub 19 linnas üle Eesti järjekordne suur laste heategevuslik teatejooks, kuhu on tasuta osalema oodatud kõik 5.-9. klasside lapsed ja noored.

Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase sõnade järgi on teatejooks sportlik heategevusüritus, mille eesmärk on toetada liikumisvõime kaotanud laste ravi. Teatejooks toob kokku põhikoolinoored, kes annavad joostes oma panuse liikumisvõime kaotanud eakaaslaste raviks. Kõige tähtsam on osavõtt. Nimelt ei selgitata teatejooksul välja kiiremaid ega kuulutata välja võitjaid.

Pallase lausus, et teatejooks on üritus, millel osalemine annab palju kõigile. „Õpilastele annab teatejooksul osalemine võimaluse teha ise head kellegi teise jaoks,” seletas ta. “Õpetajad saavad samal ajal teatejooksu näitel harida noori heategevuse olulisusest ja samal ajal astuda järjekordse sammu liikumisharjumuste levitamiseks. Abi saavad loomulikult ka liikumisvõime kaotanud noored, kelle ravi toetuseks Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses teatejooksu tulud lähevad.”

Teatejooks toimub samaaegselt Tallinnas, Tartus, Pärnus, Paides, Toilas, Rakveres, Otepääl, Haapsalus, Kuressaares, Kärdlas, Raplas, Jõgeval, Viljandis, Valgas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Võrus, Narvas ning esimest korda Põlvas. Tänavu on osalema oodata kokku üle 9000 noore, mis teeb teatejooksust suurima laste- ja noortespordiürituse Eestis.

Kõigis linnades peetakse võistlused viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad. Võistkonnas on kaheksa liiget, iga jooksja läbib 200 meetri pikkuse distantsi. Teatejooksust osavõtt on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles