Ameeriklanna abipalve päästjatele: kuningboa üritab mind kägistada (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningboa
Kuningboa Foto: wikipedia.org.

Ameerika Ühendriikides Ohios Sheffield Lake’is helistas naine päästeteenistusse teatega, et ta lemmikloom kuningboa (Boa constrictor) on keeranud end ümber ta pea ja kaela ning üritab teda kägistada.

Kohale saabunud päästjad lõikasid boal pea maha, et päästa naise nina, pea ja kael mao haardest, edastab news.com.au.

Kuningboa
Kuningboa Foto: wikipedia.org.

45-aastane ameeriklanna sai 1,7-meetrise mao omanikuks vaid päev enne rünnakut.

«Palun aidake mind, mul on  kuningboa näos kinni,» sõnas naine päästeteenistusse helistades, kuid talle vastanud dispetšer ei saanud aru ja küsis, et mis on naisel näos kinni.

Naisel õnnestus lõpuks selgitada, et tal on kuningboa, kes teda ründas ja haaras tal ninast.

Kui politsei ja päästjad saabusid, leidsid nad eest lamava naise, kelle pea ja kaela ümber oli kuningboa, kes ta nina sõi. Naise näost voolas verd. 

Päästjate juht Wes Mariner sõnas hiljem meediale, et neil oli keeruline boad naise küljest eemaldada ja selle tõttu lõikasid tal pea maha.

Mariner lisas, et naise nägu sai mõnevõrra kannatada, kuid mitte eluohtlikult. Ameeriklannal on lisaks elu kaotanud kuningboale veel 11 madu.

Loomakaitsjate arvates oleks päästjad pidanud rohkem pingutama, et mao elu säästa.

«Kuningboad on ohutud, nad ei ole mürgised. Selle mao puhul oleks päästjad lihtsa vaevaga saanud ta suu lahti kangutada, et omanik pääseks haardest,» sõnasid loomaeksperdid.

Pruunikashalli värvusega kuningboad (Boa constrictor) elavad looduses Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Need maod on mittemürgised ja väheagressiivsed, selle tõttu peetakse neid lemmikloomadena.

Kuningboad kasvavad kuni kolme meetri pikkuseks, nende keskmine pikkus on 2,1 meetrit. Emased on pikemad kui isased, olles keskmiselt 2,4-meetrised, isased aga keskmiselt 1,8-meetrised.

Kuningboa võib elada umbes 30 aastat. Nad toituvad lindudest, väikeimetajatest, närilistest ja pärdikutest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles