Kas fännide teooria on õige, Mr. Bean on tulnukas?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rowan Atkinson Mr. Beani rollis
Rowan Atkinson Mr. Beani rollis Foto: Joel saget/AFP/Scanpix

Üle 25 aasta tagasi jõudis vaatajate ette tragikoomiline tegelane Mr. Bean, keda kehastas Briti näitleja Rowan Atkinson ning kuna Beani käitumine on «kastist väljas», siis hakkasid fännid pakkuma, mis tal viga olla võib.

Oli neid, kes pakkusid vaimseid haigusi, kõne- ja suhtlusprobleeme, kuid ka neid, kelle arvates on Mr. Bean tulnukas, edastab news.com.au.

Rowan Atkinson Mr. Beanina / AP/SCANPIX
Rowan Atkinson Mr. Beanina / AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

«Iga osa alguses on näha ülevalt tulevat valgust ja siis kukub Mr. Bean nagu taevast. Võib arvata, et ta kukub alla tulnukate laevalt,» teatas Redditi kasutaja iKomrade, kes on üks tuhandetest selle teooria pooldajatest.

Rowan Atkinson ja Mr. Beani reklaamplakat
Rowan Atkinson ja Mr. Beani reklaamplakat Foto: Mark Earthy/SCANPIX/SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Fännide sõnul viitab Mr. Beani maavälisele päritolule see, et tal on raske inimühiskonnast aru saada ning ta satub pidevalt ebakõladesse ja koomilistesse olukordadesse.

Rowan Atkinson Mr. Beani rollis / AP/SCANPIX
Rowan Atkinson Mr. Beani rollis / AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

«Ta kannab alati samu riideid, sest ta ei saa aru, kuidas Maal riietutakse ja mis on mood. Ta lähtub enda arusaamadest,» sõnasid fännid.

Kaader filmist «Mr. Bean's Holiday», peaosas Rowan Atkinson / AP/SCANPIX
Kaader filmist «Mr. Bean's Holiday», peaosas Rowan Atkinson / AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

On ka neid, kelle arvates võis Mr. Bean olla kunagi inimene, kuid tulnukad röövisid ta ja tegid temaga katseid, mille tõttu ta muutus «juurviljaks».

Kaader filmist «Mr Bean's Holiday», peaosas Rowan Atkinson. Pic supplied: PLANET PHOTOS/ AP/SCANPIX
Kaader filmist «Mr Bean's Holiday», peaosas Rowan Atkinson. Pic supplied: PLANET PHOTOS/ AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

«Ta oli kunagi normaalne, sellele viitab ta korter, ta tüdruksõber ja see, et ta oskab raha kasutada. Kuid siis sattus ta tulnukate küüsi, tema peal tehti katseid ja ta visati Maale tagasi. Seda näitab selgelt ta kukkumine episoodide alguses. Igatahes pärast tulnukate käes olemist ta varasemaga võrreldes enam nii hästi hakkama ei saa,» lisasid fännid.

Kaader filmist «Mr Bean's Holiday», peaosas Rowan Atkinson / AP/SCANPIX
Kaader filmist «Mr Bean's Holiday», peaosas Rowan Atkinson / AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

Mr. Beani  tegelaskuju lõid Rowan Atkinson ja Richard Curtis, kuid loojad ei ole kinnitanud ega ka ümber lükanud, et see tegelane on tulnukas.

Rowan Atkinson Mr. Beani rollis
Rowan Atkinson Mr. Beani rollis Foto: Joel saget/AFP/Scanpix

Aastate jooksul jättis Atkinson paar vihjet, et Mr. Beanil on Maal raske hakkama saada ja ta on mõnevõrra maaväline.

1993. aastal teatas Atkinson, et üks idee jäi  realiseerimata. Selles oleks ufo maandunud põllule ja Mr. Bean oleks peatanud oma auto, et seda vaatama minna.

Rowan Atkinson Mr. Beani rollis
Rowan Atkinson Mr. Beani rollis Foto: Jonathan Short/AP/Scanpix

«Mr. Bean vaatab üles ufo suunas ja järsku avaneb uks, millest tuleb ere valgus  ja sellest asub välja.....Mr. Bean ja veel üks Mr. Bean ja veel üks Mr. Bean, keda lõpuks on kokku umbes 25 ja kes kõik patsutavad originaal Mr. Beani õlale ja ütlevad, et tore temaga kohtuda,» sõnas Atkinson aastaid tagasi.

Ta lisas, et siis lähevad kõik Mr. Beanid tulnukate alusesse ja sellega Mr. Bean oleks lõppenud.

Atkinson sõnas mõni aeg tagasi Briti meediale, et temal ja Curtisel on uue Mr. Beani filmi idee olemas.

«Mr. Bean oleks selles juba vana mees, kuid ta koomilisus ei kao ka siis. Oleks naljakas näha, mida ta eakamana korda saadab,» teatas Mr. Beani kehastaja.

Komöödiaseriaali «Mr. Bean» esimene osa jõudis Ühendkuningriigis eetrisse 1. jaanuaril 1990 ja viimane 15. detsembril 1995. Kokku tehti 14 jagu, millest igaühe pikkus on 25 minutit.

Lisaks on Mr. Beani tegelaskujuga tehtud kaks filmi, 1997 «Bean: The Ultimate Disaster Movie» ja 2005 «Mr. Bean’s Holiday» ning animasari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles