Kuninglik perekond tahtis Diana lastest ilma jätta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana, prints William (1988)
Printsess Diana, prints William (1988) Foto: SCANPIX

Printsess Diana kartis, et palee ametnikud pidasid plaani jätta naine lastest – prints Williamist ja prints Harryst – ilma, räägib õnnetu saatusega naise lähedane sõber. Dr James Colthursti sõnul ei suutnud palee töötajad leppida faktiga, et Diana sai meedialt rohkem tähelepanu kui Charles, mistõttu nad tahtsidki naise tema lastest ilma jätta. 

Sellele vihjas ka Diana ise Channel 4 filmis: «Minu abikaasa sõbrad vihjasid, et ma olen ebastabiilne, haige ning mind tuleks kuskile asutusse viia, kus ma paraneda saaksin. Pole paremat viisi isiksust rikkuda kui ta isoleerida.» 60-aastane Dr Colthurst, kes teab Dianat ajast, mil printsess oli vaid 17-aastane, räägib dokumentaalis: «Hallid mehed, kes istusid prints Charlesi taga, ei tahtnud, et mees peaks elama Diana varjus. Printsessi tegelast taheti välja kirjutada ning naine sai sellest aru nii, et ta eraldatakse lastest. See oli naise suurim mure – et ta jääb poistest ilma.» Siiski nendib printsessi vana sõber, et Diana ebakindlused ühes pika võitlusega buliimiaga tulenesid ainumalt Charlesi suhtest Camilla Parker Bowlesiga, ent nõiaringina lükkas see Charlesi aina enam enda armastatu poole.

Colthursti, kes oli vahemees Dianast valminud raamatu valmimisel printsessi ja autori vahel, rääkis: «Arvan, et mured Camilla pärast ei lõppenud kunagi. Diana teadis, mis toimub, kõik töötajad teadsid. Nägin teda füüsiliselt kadumas. On ilmselge, et buliimia oli reaktsioon olukorrale, kust ta end leidis. Ta otsustas lihtsalt teha haiget endale, mitte abikaasale. Oli märk patriotismist olla Charlesi poolt – toetada tulevast kuningat tundus inimestele edu toovat. Hoopis hirmsamat kahju tegid need inimesed, kes üritasid Dianat marginaliseerida või teda kustutada kuninglikust ajaloost. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles