Väike apsakas: kas saate «Eesti mäng» vastusevariandid olid valed? (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mäng / Aigar Vaigu
Eesti Mäng / Aigar Vaigu Foto: ERR / kuvatõmmis

27. juulil jõudis eetrisse suvine mälumängusaade «Eesti mäng», kus selgitati välja nädala võitja ja saatesarja poolfinalist. Tähelepanu pälvis aga asjaolu, et ühel küsimusel puudusid õiged vastusevariandid. 

Menusaates «Eesti mäng» oli viimases saates täringut veeretamas ansambli Elephants from Neptune solist Robert Linna, animaator Mikk Mägi ja teadussaate «Rakett 69» saatejuht ja üks kohtunikest Aigar Vaigu.
Saates esitatud küsimus: «Millise riigi laulumeistritelt laenas Eesti orkestrijuht ja tantsumuusik John Pori oma kaks tuntumat laulu - «Postipoisi» ja «Mulgimaale». Vastusevariantideks oli saates pakutud Austraalia, Prantsusmaa ja USA. Kuigi Aigar Vaigu vastas variandi USA, on tegemist vale variandiga.

Eesti Mäng / Aigar Vaigu
Eesti Mäng / Aigar Vaigu Foto: ERR / kuvatõmmis

Aigar Vaigu vastas variandi USA, mida nimetati õigeks variandiks.

Aigar Vaigu / Eesti Mäng
Aigar Vaigu / Eesti Mäng Foto: ERR kuvatõmmis

Originaallaulude «The Lonesome Trail Ain't Lonesome Any More» («Postipoiss») ja «Oh They're Tough Mighty Tough In The West»(«Mulgimaa») autoriteks on eelmise sajandi esimesel poolel tegutsenud muusikud Clive Erard ja Frank Trafford, kes teadaolevalt on hoopis Inglismaalt pärit.



Clive Erard tegutses küll aastal 1944 Ameerika popmuusika kvartetis The Merry Macs ja teadaolevalt on Frank Trafford kui Ameerika kauboilaulude autor, on mõlemad muusikud inglased.
«Eesti mäng» on 2011. aasta suvel alguse saanud suvine telemäng ETVs, mille saates osaleb kolm mängijat, kes viskavad täringut ja vastavad küsimustele. Saatejuht on Gaute Kivistik. Eelmise saate võitis Aigar Vaigu, kes ühtlasi on ka üks poolfinalistidest. Eelmist saadet saad järelvaadata siin. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles