Investeerimispankur sai prostituudi mõrvamise eest 17 aasta pikkuse vangistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut
Prostituut Foto: Panther Media/Scanpix

Šveitsi kohus saatis 17 aastaks trellide taha investeerimispankuri, kes mõrvas 2014.aasta septembris Šveitsis Zürichis Poola prostituudi.

Kohus mõistis 49-aastase mehe süüdi, lisaks peab ta ohvri perele maksma 37 500 Šveitsi franki kahjutasu, edastab The Local.

Politsei leidis Poola päritolu 25-aastase naise, kes töötas Zürichi ööklubis nii tantsija kui prostituudina, surnukeha investeerimispankuri majast.

Poolas elav pere teatas politseile, et naine pidi neile külla tulema, kuid ei tulnud, samuti ei saanud nad temaga Šveitsis kontakti.

Politseiuurimine näitas, et pankur ja poolatar olid  15. septembril 2014 koos Zürichi Dolder Grand hotellis. Politsei leidis mehe elukoha läbiotsimisel veinikeldrist kohvri, mille sees oli naise laip.

Mees võttis naise tapmise omaks, kuid mitte seda, et see oli ettekavatsetud. Ta selgitas uurijatele, et tappis naise vihahoos, sest naine ei soovinud temaga koos elama hakata, vaid nõudis raha. 

Investeerimispankur pidas seda väljapressimiseks, sai vihaseks ja kägistas naise.

«Ma ei tahtnud seda naist tappa, ainult ehmatada ja ta suu kinni panna,» selgitas pankur.

Prokuröride sõnul pidas kohtu alla antud mees end prostituutide «kaitseingliks», sest ta kulutas ühes kuus tuhandeid franke nendelt intiimteenuste ostmiseks ja neid välja sööma viies.

Tapetud naisega tekkis tal suhe, kuid ta maksis talle seksi eest üsna korralikke summasid.

Poolatar ei tahtunud mehe armukeseks hakata, see paljastus ka ohvri ja ta õe kirjavahetusest.

Prokurörid selgitasid, et mees ei jätnud naist rahule, vaid kutsus ta hotelli, kus üüris toa ja uimastas naise vaaliumiga. Mehel oli kaasas suur kohver, kuhu naine pärast tapmist panna.

Hiljem viis ta surnukehaga kohvri oma koju ja paigutas veinikeldrisse külmikusse.

Mees oli juba eeluurimise ajal kolm aastat vanglas, seega on tal trellide taga olla veel 14 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles