Alan Adojaan inspireerib mehi sporti tegema: pigem treening kui tsükkel!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Adojaan
Alan Adojaan Foto: Promopilt

Meelelahutusguru ja kirjanik Alan Adojaani suureks nõrkuseks on avameres ujumine, mille võlu avastas mees mõned aastad tagasi. Alani eesmärk on sellel suvel ujuda 5,5km Hiiumaa-Saaremaa-vaheline distants. 

Alan kirjutab edasi.org vahendusel, kuidas raske spordi tegemine on tema jaoks kui esteetiline nauding, mis on segatud õrna masohhismi, endorfiinisõltuvuse ja kehafetišiga. 
Kuigi selleaastane eesmärk on paras pähkel, ei heiduta see Alanit.
«Selle aasta väljakutse on siis Hiiumaa-Saaremaa. See on vähe tuumakam pähkel, kuna lisaks 5,5 kilomeetrile on seal ka korralikud hoovused ja enamjaolt ka kerge tuul, mis tekitab laine. Ning usu mind, 2 tundi laines ujuda sa ei tahaks. Keerab tasakaaluelundi rikki korralikult. Aga ikkagi. See kõik on kökimöki, kui ma mõtlen selle mehe peale, kes Tallinnas Helsinkisse ujus.» kirjutab kirjanikuhärra.
«Lisaks tuulele ja hoovustele on veel faktoreid mida peaks arvestama. Veetemberatuur. See on ilmselt kõige olulisem otsustamise koht. Alla 20 kraadi pole mõtet minna, liiga külm. Vormsit ma ujusin 22 kraadiga ja peale tundi lõdisesin nagu palavikuhaige kassipoeg.» räägib enda kirkamast kogemusest Alan.
Siiski, miks ennast sellisesse ebameeldivasse olukorda panna. Selleks on Adojaanil imeline selgitus.
«Kui teisele kaldale jõuad, siis see tunne on väärt kogu pingutust. Ja rohkemgi veel. See on suisa orgastiline rõõm, mis kestab kauem kui enamus lõbustusi elus. Aga no maitse asi. Tegelt teleka ees krõpsude õgimisest mõned inimesed saavad täpselt samu elamusi. Kadestan neid.»
Üheks inspireerivamaks looks peab Alan aga 65 aastast meesterahvast, kes oli ujunud Amazonases.

«Tema sai ilmselt inspikat dokfilmist Big River Man, mida soovitan vaadata ka neil, kes pole pikamaaujumisega sina peal. See on väärt elamus sellest, kuidas mingi Horvaatia 65-aastane taat ujus Amazonase kogupikkuses läbi. Öösel kaanis viskit ja päeval pani hullu. Inspireeriv. Tekitab küsimusi eksistentsi kohta. Novot, seepärast on mul nüüd 2 kuud treeningtsükkel. Pigem treening kui tsükkel.» Nii et mehed, võtke eeskuju!

Alan Adojaan.
Alan Adojaan. Foto: Erakogu

15 aastat meelelahutusäris toimetanud Alan Adojaan sai laiemalt tuntuks aastal 2013, kui kirjastus Pilgrim avaldas mehe debüütromaani «On nagu pole».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles