Konkurss «Tähtede laul» meelitab tasuta kontsertidega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Põldvere.
Laura Põldvere. Foto: Toomas Huik

Juba 12. korda peetav «Tähtede laul» ootab tänavu külalisi kümnest välisriigist, nende seas Junior Eurovisioni konkursi finaliste.


Esmakordselt festivalina peetav «Tähtede laul» on välja kasvanud samanimelisest laulukonkursist, millest on edukalt osa võtnud paljud praegu tuntud laulutähed.

Ühe olulise uuendusena ei hinnata juba järgmisel neljapäeval algaval festivalil enam nooremate vanuserühmade lauljaid. Suuremat rõhku pannakse avalikele kontsertidele Solarise ja Viru kaubanduskeskuses.

Pärast mullust «Tähtede laulu» leidis korraldaja Varje Lepp, et ehk polegi konkurssi vaja, noortele tuleks hoopis rohkem esinemisvõimalusi anda. «Lapsed on esinemispuuduses, ei jõuta rentida lavasid ja saale. Festivalil saaks lapsed igal pool esineda, oleksime publikule lähemal ja publik ei peaks piletit ostma,» rääkis Lepp.

Konkursil on olnud tähtis roll, kuna aitas võrrelda noorte lauljate taset. «Meie lapsed ei konkureeri slaavi lauljatega, neil on teistsugune muusikatunnetus ja -taju, oleme sarnased Kesk-Euroopa ja Skandinaaviamaadega,» märkis Lepp.

Konkureerida saavad festivalil 17–20-aastased lauljad. «Kui 25-aastane ei leia endale esinemisi, võib olla liiga hilja ka «Tähtede laulu» jaoks,» märkis Lepp. «Meile tulevad need, kes alles otsivad oma teed.»

«Tähtede laul» algab 14. aprillil Tallinnas Solarise keskuses. Galakontserti 16. aprillil Nokia kontserdimajas juhivad Laura Põldvere ja Venno Loosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles