Avalikkuse ette jõuavad skandaalsed videosalvestised printsess Diana armuelust: pulmapäev oli halvim päev minu elus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana (1992)
Printsess Diana (1992) Foto: SCANPIX

Printsess Diana elu on alati olnud avalikkuse huviobjekt, aga nüüd, tema traagilise surma 20. aastapäeva lähenemisel, jõuavad üksteise järel avalikkuse ette varem avaldamata fotod, videod ja dokumentaalfilmid.

Olgugi et Diana elust on rääkinud tema lähedased ning uurinud ajakirjanikud ja ajaloolased, on endiselt palju printsessi elu puudutavaid seiku, mida on senini avalikkuse eest salajas hoitud, kirjutab väljaanne El Pais. Sealhulgas heli- ja videosalvestised, kus Diana oma intiimelust räägib.

Vastuoluline heli- ja videomaterjal jõuab esimest korda avalikkuse ette selle aasta augustis, kui Briti telekanal Channel 4 näitab dokumentaalfilmi «Diana: tema enese sõnadega». Skandaalse materjali on salvestanud professor Peter Settelen, kelle juhendamisel Diana avalikuks esinemiseks valmistus. Salvestised on tehtud 1992. ja 1993. aastal tolleaegses Diana residentsis Kensingtoni palees ning on olnud printsessi surmast saati allikaks Setteleni ja Diana perekonna vahelistele kohtuvaidlustele, kus jäi õigus professorile.  

Kuigi algselt oli heli- ja videosalvestiste eesmärk, et Settelen juhendaks Dianat avalikkuse ees esinemiseks valmistumisel, kujunes sellest lõpuks Diana jaoks teraapia, kus ta rääkis oma abielukriisist ja sellest, kuidas abikaasa Charles teda Camilla Parker Bowlesiga (praegune Cornwalli hertsoginna) petab.

Printsess Diana ja prints Charles oma pulmapäeval (1981) / Scanpix
Printsess Diana ja prints Charles oma pulmapäeval (1981) / Scanpix Foto: SCANPIX

Diana nimetab oma pulmapäeva elu halvimaks päevaks. Muuhulgas avaldab printsess kahtlust, et ühe tema turvamehe surm polnud mitte õnnetus, vaid hoopis mõrv. Kuigi ta ei maini kunagi mehe nime, arvab Briti meedia, et tegu oli Barry Mannakeega. Diana tunnistab: «Armusin lootusetult kellessegi, kes minu heaks töötas.» Diana paljastab samuti, et tal oli mehega armuafäär.

Ühes dokumentaalfilmi osas räägib printsess Diana tema ja prints Charlesi voodielust. Kui professor küsib, kas tal on abikaasaga endiselt seksuaalsuhe, vastab Diana: «Varem oli. See oli väga kummaline. Umbes seitse aastat tagasi lõppes kõik.» Printsess räägib samuti, et oli Charlesi enne abiellumist kõigest 13 korda näinud. Ühel hetkel ütleb Diana: «Kui saaksin oma tuleviku ise luua, teeksin nii, et minu abikaasa läheks selle naisega [Camillaga] minema ega naaseks enam iial.»

Suur osa varem avaldamata videomaterjalist hõlmab Diana hääleharjutusi, kui ta avalikuks esinemiseks valmistus. Teine, šokeerivam osa, sisaldab Diana ülestunnistusi, kui ta professorile südant puistas, avaldades detaile oma intiimelust.

Printsess Diana ja prints Charles (1985) / Scanpix
Printsess Diana ja prints Charles (1985) / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles