15-aastane briti poiss tappis keskealise poola mehe vaid ühe löögiga!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadiusz Jozwik
Arkadiusz Jozwik Foto: PA

15-aastane poiss tappis 40-aastase poola mehe Arkadiusz Jozwiki supermani-löögiga, pärast seda kui oli mõnitanud välismaalase inglise keele oskust. Poolakas võttis koos kahe sõbaga viina ja oli äsja ostnud pitsat, kui ta konflikti käigus maha paisati. Hetkel arutatakse asja kohtus, kus süüdistatavat kirjeldatakse enda vanuse kohta väheldase kasvuga.

Sündmuspaigas asuvad turvakaamerad jäädvustasid surmava löögi, mis põhjustas poolakale hirmsa ajukahjustuse. Kohtudokumentide kohaselt istus ohver oma pitsatükiga üsna lähedal grupile teistmelistele, kes neid asjadega loopisid. Mõni minut hiljem sõitsid kaks noorukit poolaka manu ja tahtsid konflikti algatada, narrides nende inglise keele oskust.

Kuigi üht kolmest poolakast kirjeldati olevat väga purjus, polnud ükski neist agressiivne. Pärast surmavat lööki, mis jättis Jozwiki omaenese vereloiku lamama. Mees suri kaks päeva hiljem haiglas.

Prokurör Rosina Cottage’i sõnul ei tapnud nooruk ligimest meelega: «Süüdistaja ei väida, et poiss oleks hetkekski arvanud, et tema tegu tapaks inimese. Küll aga liikus ta enne löömist meelega hukkunu ümber, et teda ootamatult tagantpoolt tabada. Nooruk hüppas õhku ja lõi meest kogu keharaskusega näkku. Seetõttu eeldame, et ta eesmärk oli mees nokki lüüa. Võimalik, et ta kartis Jozwiki käest viga saada.»

Poolakas viidi pärast rünnakut kiiresti haiglasse, ent kaks päeva hiljem ta suri. Kohtuistungil istus poisi kõrval tema isa. Kohtunik aga võtsid endalt paruka peast, kuna süüdistatav ja tunnistajad on nõnda noored, lisaks on lugu nõnda traagiline.

Artikkel on refereeritud DailyMailist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles