Miks küll? Diana Klas põgenes kohtumajast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Mõtus

Diana Klas, kes tähistas nädalavahetusel oma 50 aasta juubelit, on meie seast lahkunud dirigendi Eri Klasi tütar, kelle elu on olnud seest siiruviiruline, kuid üldse mitte nii kullakarvaline. Vaid mõni päev pärast oma juubelipidu viibis Diana Harju Maakohtus. Miks? Naist Elu24-l tabada ei õnnestunud. Diana on varemgi skandaalsete seikadega silma paistnud. 

Diana Klas tähistas nädalavahetusel Tauno Kangro skulptuuristuudios oma 50 aasta juubelit. Päev hiljem käis Diana Klas Harju Maakohtus. Majast väljudes nägi ta Elu24 reporterit ja keeldus seepeale majast väljumast. Olukord päädis sellega, et reporteri ja fotograafiga käis Klasi palvel pragamas turvamees ning isegi kohtunik. Vabakutseline näitleja ei soovinud maja eesuksest väljuda ning ta eskorditi välja tagauksest. 

Miks Diana Klas kohtumajas viibis ning miks ta ei julgenud majast meid nähes väljuda? Klas jäi toimetusele telefonitsi tabamatuks. 

Toimetus uuris ka Eri Klasi leselt Ariel Klasilt, kas käimas on päranduse jagamine, millele Ariel vastas eitavalt. «Kõik on juba ammu jagatud,» kinnitas naine. 

Põhjuseid, miks Diana kohtumajas viibis, võib oletada, kuid naise värviline ning skandaalseid seikasid täis minevik räägib kohati enda eest. 

Kolm korterit ja üks maja

Eri Klas rääkis meedias 2015. aasta veebruaris, kuidas ta Dianale aastate jooksul on ostnud kolm korterit ja kinkinud maja. 

«Peab otsima väga kaugelt mõnda tüdrukut, kes on saanud oma isalt neli korterit ja maja. Ja kõik on maha laristatud. Kõigepealt, kui Diana esimest korda abiellus, ostsin ma talle kolmetoalise korteri, siis, kui ta uuesti last ootas, ostsin ma talle neljatoalise korteri, Riia mäele. Varsti ootas ta jälle last ja ma ostsin talle viietoalise korteri Annelinnas. Korraga tahtis ta Tartust ära, et tal pole seal enam tööd ning ma ostsin talle Tallinna turu juurde kuuetoalise korteri. Pärast mida ta ütles, et seal on ümberringi maas vaid süstlad, et ta ei saa seal elada. Ütlesin, et müü see maha ja kinkisin talle Nõmme maja, kus elas omal ajal minu emagi ja kus ma olin elanud Üllega. Üle 20 aasta. Inimesel oli käes Nõmme maja, seitse tuba, aga selle müüs ta samuti maha. Nii et jah, ma olen selline andestaja tüüp ja ega ma seda elu enam muutma ei hakka. Nüüd elab Diana Tartus puuküttega majas.»

Diana rääkis ka avameelselt, et tema raha tuulde loopimine on kaasa toonud asjaolu, et talle enam pangast laenu ei anta ning ta peab elu lõpuni üürikorteritesse elama jääma. 

Hiigelvõlg kiirlaenust

Põhjus, miks Diana üürikorteritesse elama pidi jääma, oli asjaolu, et ta oli palju SMS-laene võtnud. «Nad on mul kõik makstud küll, isa mind aitas sellega... Aga kui mul kunagi peaks tekkima suurem summa raha omafinantseeringuks ja ma läheks küsima kodulaenu, siis... Ma kord küsisin, siis mulle öeldi pangast, et ei, teile ei anta enam midagi, kuna te olete korra võtnud SMS-laenu. Kui see fikseerub ära, siis sa ei saa enam kunagi pangast laenu, siis peadki minema liigkasuvõtja juurde – aga ei taha. Saan üürikorteris ka elada,» rääkis 2009. aastal Klas ja lisas: «Mina jäin tagasimaksmisega jänni ja isa aitas mind – nüüd ma olen puhas. Mul ei ole enam neid laene ja ma ei võta neid enam.» (Diana ei jäänud jänni tagasimaksmisega, kuid sattus n-ö ahelreaktsiooni, kui asus lappima eelmist laenu, võttes järgmise (toim))

Diana sõnul ulatusid laenatud summad tuhandetesse eurodesse. 

Palju töökohti

Diana on leiba teeninud näitlejana, lauljana ning näiteks on ta ka töötanud Harku vanglas ja laste turvakodus. «Olen töötanud müüjana, sanitarina tagumikke pesnud - olen kõike teinud!» rääkis 2016. aastal Diana, kes rääkis, et teda viimati ei võetud tööle Humanasse. 

Diana on rääkinud, et raha pärast ta muretseb igal kuul, sest vabakutselise näitleja töö luksust endaga kaasa ei too. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles