Ameeriklannast blogija esimene joogatund lõppes kõhutuule tõttu katastroofiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga
Jooga Foto: Panther Media/Scanpix

Ameeriklannast blogija Laura Mazza kirjutas Facebookis, et ta läks elus esmakordselt joogatundi,  kuid see lõppes tema jaoks katastroofiga ja ta põgenes.

Blogi «Mum on the Run» pidava 31-aastase naise teatel arvatakse, et ta lugu on väljamõeldis ja ta tahab selle abil populaarsust saavutada, kuid kõik vastab tõele.

«See juhtus päriselt. Pärast laste saamist ei ole mu kõht enam endine, füsioterapeut soovitas kõhu vormi saamiseks joogat ja ma läksingi joogatundi, kuid.... see, mis seal juhtus, seda ma ei osanud ette näha,» teatas Mazza.

Ta lisas, et joogasaalis oli üsna hämar, sest seal olid vaid küünlad. Selle järgi ta oletas, et tegemist on tõesti vaimse paigaga, kus teda võib valgustumine tabada.

«Tundus, et kõik tundsid üksteist, ja joogaõpetaja tundis kõiki, välja arvatud mind. Üritasin jääda tahapoole, kuna olin uus. Vaatasin neid liibuvates joogariietes naisi, võrreldes nende riietust minu 1980. aastate riietega. Siis kuulsin seda, mida ma ei soovinud: «Meil on uus liige. Kelle juuresolek on meile suureks auks?». Vastasin, et ka mul on au nendega koos olla, sest midagi muud mulle meelde ei tulnud. Igatahes tundsin end pärast seda idioodina,» kirjutas blogipidaja Facebookis.

Tund algas ja nad hakkasid võtma erinevaid asendeid, kuid siis ta tundis, et seljas juhtus midagi. Ta ei pööranud tähelepanu, kuna pidas end jooga jaoks piisavalt painduvaks.

«Enne joogasse minekut vaevasid mind mitu nädalat kõhuhädad, mu kõhutuul haises väga vastikult, olles segu halvaks läinud kanamunadest ja sõnnikust. Kui läksin delfiiniasendist kolmejalgse koera asendisse, tuli minust kõhutuul, mis haises kohutavalt. Ma peeretasin, minust sai kõndiv klišee,» meenutas naine.

Ta lisas, et kaasjoogatajad oli hiirvaiksed, kuid siis tuli neil võtta asend, milles tuli pea panna jalgade vahele ja ta tundis, kui vänge hais temast tulnud oli.

«Tundsin siis, et mina tekitasin haisu ja küsisin endalt, kas peaksin lahkuma. Miks just see minuga juhtus? Otsustasin, et ma ei tee välja ja jätkan. Igaühel võib meil vahel juhuslikult kõige ebasobivamal hetkel kõhutuul tulla. Siis tuli joogaõpetaja minu juurde ja surus mind tugevamini asendissse. Järgnes katastroof, kuna minu tagumisest ostast tuli lisaks gaasile ka tugev heli. Lahkusin nii kiiresti kui sain, kuid vaatasin uksel siiski tagasi ning märkasin, et kõik on oma matil põlvili ja vaatavad mind üksisilmi. Eks nad tundsid ka ebameeldivat lõhna,» jätkas naine.

Mazza läks enda maharahustamiseks McDonaldsisse, kus tellis jäätise. Ta sees keesid emotsioonid, mis panid ta korraga naerma ja nutma ning ta langetas otsuse, et teeb joogaga alatiseks lõpparve.

Laura Mazzat üllatas, et ta aus lugu Facebooki kasutajatele meeldis, saades kiiresti 40 000 meeldimist ja rohkem kui 20 000 jagamist. 

«Oled väga naljakas, samas brutaalselt aus. Enamik inimesi ei julge tunnistada, et nad peeretavad,» teatas üks Facebooki kommentaator.

Teine lisas, et ta naeris selle loo peale nii, et pisarad silmist väljas ning nii hästi elu kajastavat lugu ei ole ta kaua aega lugenud.

Mazza lisas mõni päev pärast loo ilmumist: »Olen üllatunud, et see peerulugu nii hästi vastu võeti. Olen end üle uhke ja saan kümne aasta pärast oma lastele öelda, et ema jättis siia maailma oma märgi. Nad kindlasti küsivad, et kuidas ja ma saan vastata, et kirjutasin sotsiaalmeedias, kuidas ma joogatunnis kogemata peeretasin».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles