Mida soomlased Putinile pakuvad? Kala, seeni ja õlut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala ja õlu
Kala ja õlu Foto: Panther Media/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin külastab sel neljapäeval, 27. juulil Soomet, kus ta kohtub Soome presidendi Sauli Niinistöga ning läheb vaatama Savonlinna ooperipäevadel etenduvat ooperit «Jolanta» Moskva Suure Teatri ettekandes.

Savonlinna juhid eesotsas linnanõukogu juhtiva Anna-Kristiina Mikkoneniga pakuvad Niinistöle ja Putinile lõuna Olavinlinna kindluses, edastab iltasanomat.fi.

Vene president Vladimir Putin ja Soome riigipea Sauli Niinistö mullu suvel Soomes.
Vene president Vladimir Putin ja Soome riigipea Sauli Niinistö mullu suvel Soomes. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

«Mul on  liblikad kõhus, kuna mitte just sageli ei võta ma presidente vastu. Nüüd tuleb lisaks meie presidendile Sauli Niinistöle ka Venemaa president Vladimir Putin,» sõnas Mikkonen.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Lõunasöögil osalevad mitmed Soome poliitikud, linnajuhid ja Savonlinna ooperipäevade korraldajad.

Savonlinna jaoks on tähtsad venelastest turistid, keda aastas saabub sinna umbes 100 000. Linna elanikest umbes kolm protsenti on vene päritolu.

Soome Savonlinna Olavinlinna kindlus, kus toimuvad ooperipäevad
Soome Savonlinna Olavinlinna kindlus, kus toimuvad ooperipäevad Foto: imago stock&people/imago/Dieter Mendzigall/Scanpix

Mikkoneni sõnul ei kavatse ta lõunasöögil rääkida rahvusvahelisest poliitikast ja Vene laevadest Läänemerel, need on kahe presidendi jututeemad, pigem Soome ja Venemaa kultuurisuhetest. 

Niinistöle ja Putinile pakutakse Savonlinnas kohalikke hõrgutisi, näiteks Saimaa kanalist püütud kala ja kohalikest metsadest korjatud seeni. Juua pakuvad kohalikud käsitööõllede tootjad.

Kala ja õlu
Kala ja õlu Foto: Panther Media/Scanpix

«Mulle on jäänud mulje, et Vene president Putin on huvitav lauakaaslane, kellega saab rääkida mitmel teemal. See kehtib ka Soome presidendi Niinistö kohta,» sõnas Savonlinna esindaja Mikkonen.

Vladimir Putin (binokliga)
Vladimir Putin (binokliga) Foto: ALEXEY NIKOLSKY/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles