Prints William: Diana oleks vanaemana olnud täielik õudusunenägu! (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prints Williamil on kahju, et tema lapsed prints George ja printsess Charlotte ei saanud kohtuda oma vanaema, printsess Dianaga. William teeb nüüd kõik, et oma ema mälestust elus hoida.

35-aastane William ja 32-aastane Harry jagavad ITV/HBO uues dokumentaalis «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» mälestusi oma emast, kes suri 1997. aastal toimunud autoõnnetuses 36-aastasena.

William selgitab filmis, et ta räägib oma nelja-aastasele pojale ja kaheaastasele tütrele pidevalt vanaema Dianast.

«Meie majas on nüüd temast nähtaval rohkem pilte ja me räägime temast. See on keeruline, sest Catherine ei tundnud teda ja ta ei saa eriti detailiselt kaasa rääkida. Nii et mina jutustan temast sageli, kui George'i või Charlotte'i magama panen. Räägin temast ja meenutan lastele, et nende elus on kaks vanaema... oli kaks vanaema. Meie jaoks on tähtis, et lapsed teaksid, kes ta oli ja et ta oli olemas,» seletas William.

Beebiootel printsess Diana ja prints William / Scanpix
Beebiootel printsess Diana ja prints William / Scanpix Foto: SCANPIX

William naljatas, et Diana, kes töötas enne prints Charlesiga abiellumist lasteaiakasvatajana, oleks lapselastega korraliku mäsu korraldanud.

«Ta oleks täiesti õudne vanaema, täielik õudusunenägu!» naeris William. «Ta armastaks lapselapsi pööraselt, kuid ta oleks õudusunenägu. Ta tuleks ja läheks ja ilmselt ilmuks kohale täpselt vannitamisajaks, korraldaks seal vägeva vaatemängu – seebimullid ja vesi üle vannitoa! – ja siis laseks jalga.» 

Printsess Diana lastega / Scanpix
Printsess Diana lastega / Scanpix Foto: SCANPIX

William ja Harry paljastasid dokumentaalis ka selle, et nad ei olnud ema näinud pea kuu aega enne tema surma. Lahutus prints Charlesist tähendas seda, et poisse «põrgatati» kahe vanema vahel, misläbi kaotasid nad väärtuslikku aega mõlemaga, ütles Harry.

Diana hukkus vaid päev enne seda, kui ta pidi poegadega taas kokku saama. 

Printsid kiidavad dokumentaalis Diana võimet oma lapsed «armastusega lämmatada».

Printsess Diana, prints Harry / Scanpix
Printsess Diana, prints Harry / Scanpix Foto: SCANPIX

15-aastane William ja 12-aastane Harry olid traagilisel päeval koos isaga Balmorali lossis. Printsid väljendasid Diana hukkumise 20. aastapäevaks pühendatud dokumentaalis kahetsust, et nende viimane telefonikõne, mis leidis aset vaid mõni tund enne Diana hukkumist, jäi väga lühikeseks, kuna nad kiirustasid mängima.

Printsess Diana, prints Harry / Scanpix
Printsess Diana, prints Harry / Scanpix Foto: SCANPIX

«Mu viimane mälestus emast on telefonikõne Balmorali,» ütles William. 

«Tol hetkel jooksime Harryga ringi, ajasime omi asju, mängisime sugulastega ja meil oli väga lõbus. Me Harryga kiirustasime kõnet lõpetama: «Aidaa, näeme hiljem, kas võime ära minna?» Kui oleksin teadnud, mis juhtuma hakkab, ei oleks ma nii ükskõikne olnud. See kõne painab mind siiani,» rääkis William, et ta mäletab väga selgelt ema viimaseid sõnu.

Prints Charles, printsess Diana, prints William, prints Harry / Scanpix
Prints Charles, printsess Diana, prints William, prints Harry / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles