Farmer võõpas varguste tõttu oma lambad oranžiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmer võõpas varguste tõttu oma lambad oranžiks
Farmer võõpas varguste tõttu oma lambad oranžiks Foto: trekearth.com

Suurbritannias Devonis Okehamptonis farmi pidaval mehel ei jäänud varguste tõttu enam muud üle, kui oma lambakari oranžiks võõbata.

48-aastase farmeri John Heardi sõnul «detsimeeris» keegi tema lambakarja pidevalt, kirjutab The Telegraph.

Mees värviski kõigi oma 250 lamba kasuka ära, kasutades selleks ohutut looduslikku päritolu oranži värvi.

Heard lisas, et viimase paari aastaga kaotas ta 200 lammast. Selle tõttu pidi ta midagi tegema, et ta enam kahju ei kannataks.

«Lambavargused muutusid probleemiks, eelkõige varastati tallesid, mille hind on umbes 140 naela. Minu lambakari on Dartmoori rohumaadel ning ma lõpuks vihastasin, et ma nii paljudest talledest ilma jäin,» lisas inglane.

Mehe sõnul oli ta teismeline poeg James see, kes soovitas lambad ära värvida. Poja sõnul olevat üks Šoti farmer oma lambad enne põllumajandusnäitust ära värvinud, et loomad atraktiivsemad paistaksid.

«Värvimine tegi imet. Karjast ei ole enam kedagi kadunud. Varastel on raskem värvitud karvaga lambaid varastada ja maha müüa. Kasutasin värvi, mis lammastele kahju ei tee,» lausus Heard.

Kuid värvitud lambad on tekitanud huvi nii kohalikes kui turistides, kes neid vaatamas ja pildistamas käivad.

Briti farmerite liidu teatel sagenesid lambavargused just viimaste aastate majanduslanguse ajal.

«Kariloomade, eelkõige lammaste vargused sagenesid. Lamba hind on kõrge ja nii mõnigi soovib saada tasuta lambapraadi,» seisis teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles